Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente

Articole recente

Oameni – Case – Orașe. Dinamica utilizării spațiului public și a spațiului privat

Încet-încet, în noul „acasă” se topesc toate valorile, sentimentele și aspirațiile epocii postindustriale, dar înglobăm și toate fracturile sociale, ideologice, educaționale și economice ale între-lumilor industriale și postmoderniste. Omul – casa – orașul devine o… Citește mai mult »Oameni – Case – Orașe. Dinamica utilizării spațiului public și a spațiului privat

Dr. Victor Velculescu despre atuurile culturale ale diasporei științifice și despre medicina personalizată

Recunoscut internațional pentru descoperirile sale în genomică și în cercetarea cancerului, doctorul Victor Velculescu este co-director și profesor de oncologie, patologie, medicina și biologia cancerului la Centrul de Cancer „Sidney Kimmel“ din cadrul prestigioasei Universități… Citește mai mult »Dr. Victor Velculescu despre atuurile culturale ale diasporei științifice și despre medicina personalizată

Alberto Groșescu: „Infrastructura nu ne permite mai multă interacțiune cu spațiul public, dar nevoia există”

Avem o problemă foarte mare și în ceea ce privește piețele, nu avem o piață publică de genul «agora». Să spunem că singura piață publică de genul ăsta este Piața Universității, zona statuilor, însă știm… Citește mai mult »Alberto Groșescu: „Infrastructura nu ne permite mai multă interacțiune cu spațiul public, dar nevoia există”

Irina Niculescu-Belenyi: „Proiectele de modificare a spațiului public au o durată de timp care de multe ori depășește interesul electoral”

Avem o libertate de construire foarte mare pentru că avem regulamente urbanistice relaxate, legi ușor de încălcat și sancțiuni aproape inexistente. Mă înșel? Legislația nu este neapărat relaxată, în multe cazuri este mult prea restrictivă… Citește mai mult »Irina Niculescu-Belenyi: „Proiectele de modificare a spațiului public au o durată de timp care de multe ori depășește interesul electoral”

Victor Toriani Gabriel Gorea: „Putem avea tendința să copiem structuri locative în care ne-am simțit în siguranță sau ne-am simțit iubiți”

| Interviu realizat de Corina Taraș-Lungu | Ce sentimente reunește cuvântul „acasă”? Ca în orice relație, baza lui „acasă” este dată de Încredere și Disponibilitatea de a crea un spațiu de bucurie, liniște și siguranță.… Citește mai mult »Victor Toriani Gabriel Gorea: „Putem avea tendința să copiem structuri locative în care ne-am simțit în siguranță sau ne-am simțit iubiți”

Andrei Diaconescu: „Românii au un interes tot mai crescut pentru locuințe care să reflecte foarte bine stilul lor de viață”

| Interviu realizat de Corina Taraș-Lungu |   Piața imobiliarelor este în plină dezvoltare. Se construiește non-stop, în ritm alert. Ce criterii de calitate există și cum aleg clienții dintre atât de multe oferte? Ultimii… Citește mai mult »Andrei Diaconescu: „Românii au un interes tot mai crescut pentru locuințe care să reflecte foarte bine stilul lor de viață”