Suntem o echipă de oameni care cred cu tărie în nevoia de artă, de cunoaștere și de gândire critică. Am înțeles lecția interesului progresiv scăzut pentru canalele media tradiționale și ne-am adaptat strategiile editoriale la noile obișnuințe ale publicului. Continuăm să credem în modernizarea critică și inteligentă a societății românești și punem revista Cultura în slujba acestui obiectiv. Nu ne-a fost niciodată ușor, dar ne-am luptat să rezistăm. Cultura apare din 2005, sub conducerea lui Augustin Buzura, cu suport financiar neguvernamental. La începutul anului 2019, revista însuma aproape 600 de ediții săptămânale și își consolidase o poziție bine definită pe segmentul publicațiilor cu specific cultural. Am trecut, ulterior, la ediții lunare și am optat pentru o activitate mai susținută în on-line, valorificând noile deprinderi de lectură ale publicului.

Continuăm să credem în efortul colectiv și în gestul onest și responsabil de a pune umărul la creșterea consumului de artă și cultură și la crearea unui context favorabil repunerii permanente în discuție a problemelor, provocărilor și conflictelor existente în cultură, educație și societate.

Cititorii noștri sunt, în nucleul lor principal, persoane cu studii superioare, active în domenii înalt profesionalizate, persoane care consumă produse artistice sau sunt preocupate de evoluția culturală și civilizațională a societății. Mulți dintre ei obișnuiesc să analizeze rapid și eficient asocierile pe care le sesizează în societate și în mass-media. Lor li se adaugă părți din publicul adiacent: persoane cu studii superioare, dar non-active profesional din motive de vârstă, tineri în ciclul de studii universitare, persoane cu studii medii active profesional și cariere intens profesionalizate. Cu toții sunt persoane receptive la autenticitate și valorile sociale.

Am dezvoltat o platformă web pentru conținuturile cu caracter de agendă și review. Ea este actualizată zilnic de jurnaliști culturali și de critici literari, de teatru și de film. Fiecare dintre ei are o pagină de autor în jurul căreia dezvoltă audiențe. Scriem pe site despre cele mai relevante cărți apărute la edituri, despre spectacole de teatru cu impact, despre filmul de artă românesc, despre artele digitale și cele performative. Edităm lunar un e-paper de aproximativ 100 de pagini, care poate fi accesat și descărcat gratuit. El respectă toate caracteristicile unei reviste print, diferența față de formatul tradițional fiind aceea că, deși este destinat cititului on-line, este optimizat și pentru a fi printat la utilizator. Publicăm în e-paper o selecție a celor mai importante evenimente și produse culturale din actualitate. În plus, fiecare ediție propune materiale centrate pe teme cu relevanță în societatea românească: educație, civism, cultură. Materialele sunt realizate cu participarea unor nume cu notorietate din mediul academic sau din cel al circulației ideilor. De două ori pe an, publicăm în format print, în română și engleză, o ediție de colecție a revistei, ilustrată cu lucrările unui artist plastic român, în care avem un invitat special și în care arhivăm cele mai importante materiale.