Sari la conținut

Mind Universe – expoziție de colaje – Cristina Bucureci si Andrei Stan

Cristina Bucureci alături de Andrei Stan semnează expoziția de colaje Mind Universe. Lucrările pot fi vizionate în spațiul alternativ, Vine 21, până la sfârșitul lunii martie. Vizitatorii sunt invitați să privească colajele celor doi artiști, dar și să participe, dacă se simt inspirați de context, la crearea de colaje noi, având la dispoziție materiale cu care să poată explora această artă.

Atât lucrările Cristinei cât și ale lui Andrei vorbesc despre un univers infinit în posibilități de explorare, așezare, decupare și colare a numeroaselor elemente cu care mintea alege să se ocupe.

Viziunea comună a celor doi se resimte în ludicitatea și curiozitatea pe care o transmit imaginile. Măcar pentru câteva momente, mintea este eliberată din limitele posibilului cunoscut.

 

Acum 7 ani, Cristiana Bucureci a debutat în arta colajului cu seria Loud Blood Youth, în colaborare cu trupa de electro-fusion Crowd Control, unde a ilustrat 13 cântece de pe album. O parte din acestea sunt expuse și în expoziția Mind Universe. Cristina a mai expus la Tel Aviv, la Romanian Design Week, la Timișoara, Cluj și Iași.

Andrei Stan explorează colajul de 9 ani ca formă de apropiere cu realitatea exterioară. Andrei este artist vizual, însă vede colajul ca o punte între arte, așadar, a inițiat Collage Festival, primul eveniment local dedicat tehnicii, construit pe nevoia de community building în București și România, ce promovează colajele artiștilor din toată lumea.