One Night Gallery #13 Love Aural Eye

One Night Gallery, alături de artiștii Aural Eye, a transformat pentru o noapte Casa Universitarilor într-un univers suprarealist prin instalații interactive, producții video și artă generativă. Ploaia nu a speriat publicul, care s-a adunat numeros, curios, vrăjit de picăturile colorate, mapate pe pereții casei, ce desenau un portal spre tărâmul fantastic din interior. 

Prima expoziție din acest an semnată de One Night Gallery și Aural Eye propune un spațiu mental dedicat omului contemporan, integrându-i căutările într-un vis înfăptuit prin instrumentele care îl fascinează și îl face curios de explorare.

Casa Universitarilor e transformată într-un tărâm fantastic, atemporal, ce prinde viață odată cu implicarea vizitatorilor, având posibilitatea să îi exploreze, pe rând, camerele reimaginate. 

Camera laserelor dă valoare volumului spațiului, “musafirii” alegând să înoate în razele puternice, să se lupte cu ele, să se plimbe, să danseze, să se integreze sau să observe din propriul unghi spectacolul de lumini și umbre care se formează și se modifică în funcție de fiecare mișcare. Camera oglinzilor oferă un pretext trecătorilor să își savureze reflexia fantomatică proiectată pe pereți. O altă încăpere mai mare oferă șansa de a ieși în evidență pe o scenă pe care sunt proiectate imagini interactive. Scena servește și ca ecran de proiecție dar și de protecție pentru cel ce o explorează. O cameră propune perspectiva de la orizontală, mapând tavanul în culori și în forme hipnotizante. Prin holuri sau camerele de trecere răsar gadgeturi cu alte surprize virtuale.

„Toţi visăm… Aşa începe. Ca într-un vis…”