Spectacolul Ruleta Românească în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2019

Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, în colaborare cu Forumul Cultural Austriac Bucureşti și Asociaţia Die2,  prezintă un spectacol austriac inedit cu tentă autobiografică, Ruleta Românească de și cu Mercedes Echerer. Spectacolul – o înlănţuire de povestiri intime, secvenţe teatrale şi piese muzicale – se desfășoară vineri, 14 iunie 2019, la ora 18.00, la Sala Parter a Teatrului Gong din Sibiu (str. Alexandru Odobescu, nr. 4).

Ruleta românească este o călătorie captivantă în trecut și prezent pe ritmuri tradiţionale româneşti, austriece, maghiare, rome și evreieşti care se întrepătrund și prind contur în fața spectatorilor. Mercedes Echerer, în rolul politicianului european de la Bruxelles, Arika Lacrima Moraru, este atacată, jefuită și abandonată pe marginea unui drum pustiu și întunecat dintr-un sat din Transilvania. Neavând niciun act care să îi dovedească identitatea, Arika este reținută preventiv de un ofițer de poliție. Mai mult, femeia este nevoită să petreacă Ajunul Crăciunului singură, departe de familie, pe patul tare din celula secției de poliție. De acum Arika are mult timp să se gândească la propria viață, propria istorie și propriile rădăcini.

Ruleta românească este o reprezentație unică, cu un ansamblu multicultural de muzicieni de excepție: Mercedes Echerer în rolul Arika Lacrima Moraru; Andreea Chira – nai; Adrian Gaspar – pian și acordeon; Lubomír Gašpar – chimval; Branko Jovanovic – chitară; Vuk Vsilic – contrabas; Alexander Wladigeroff – trompetă și fligorn; Konstantin Wladigeroff – clarinet. Spectacolul se desfășoară în limba germană, cu subtitrare în limbile română și engleză.