Misterele Bucureștiului, 7 – 9 iunie 2019, ediția I

În contextul sezonului România ˗ Franța 2019, în perioada 7-9 iunie, se desfășoară, la București, prima ediție a festivalului Misterele Bucureștiului. Festivalul este organizat de Muzeul Național al Literaturii Române în colaborare cu lyonez Quais du polar/Lyon, Teatrul Dramaturgilor Români și Institutul Francez din România.

Festivalul Misterele Bucureștiului oferă publicului o arie extinsă de evenimente: târguri de carte polițistă, lansări de carte, mese rotunde cu invitați de seamă din domeniul editorial, alături de autori francezi și români, sesiuni de autografe, proiecții de filme și un festival de piese polițiste, realizat cu sprijinul Teatrului Dramaturgilor Români și Teatrul Coquette.

Cei mai importanți autori români de literatură  noir vor fi prezenți la festival, alături de cele mai noi volume semnate de ei. Unul dintre cele mai așteptate evenimente este programat sâmbătă, 8 iunie, ora 18:00 ˗ lansarea unui roman polițist, Femeia din portbagaj, scris de doi autori, un român și un francez, Lucian-Dragoș Bogdan și  Jacky Schwartzmann. Un alt punct de atracție va fi mini ˗ festivalul de piese polițiste, desfășurat zilnic, 7-9 iunie, începând cu ora 19:00, la Muzeul Național al Literaturii Române și la Teatrul Dramaturgilor Români:  Fata Morgana de Dumitru Solomon, direcția de scenă: Victor Ioan Frunză, Magnolii și cianură de Olga Delia Mateescu, în regia lui Ingrid Bonța, Amintiri din livada cu meri, un thriller  comedie după piesa omonimă de George Arion, regia: Daniel Nițoi, și spectacolul Moștenirea (2016) de Lucia Verona, regia: Ingrid Bonța.

Evenimentele se desfășoară în limba română și în limba franceză și toate intervențiile vor fi traduse consecutiv. Traducere și adaptare: Nadine Vlădescu