Sari la conținut

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, ediția a 12-a

23 septembrie – 2 octombrie 2022

Festivalul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, Ediția a 12-a, se va desfășura între 23 septembrie – 2 octombrie 2022 în aproape toată rețeaua de teatre independente din capitală, adică la Teatrul Apropo și la teatrele partenere: Teatrul Godot, unteatru, Teatrul În Culise, Teatrul Infinit, Linotip – Centru Independent Coregrafic, The PUB Universității, dar și la Teatrul Bulandra.

Programul festivalului cuprinde cele mai noi și inovative spectacole produse de companii independente din București și din țară (Cluj, Sibiu, Iași etc.), însumând nu mai puțin de 33 de spectacole, performance-uri itinerante, concerte, precum și workshop-uri pentru copii, public larg, dar și pentru profesioniști.

Juriul de selecție al acestei ediții a fost format din criticii de teatru Oltița Cîntec, Cristiana Gavrilă și Silvia umitrache, iar juriul de premiere pentru spectacolele aflate în competiție este format din Marcela Motoc –actriță, Ana Turoș – actriță și Theodor Cristian Popescu – regizor și pedagog.

Elementul de noutate absolută îl reprezintă faptul că, începând cu această ediție, grație apartenenței Teatrului Apropo la platforma culturală Perform Europe ( www.performeurope.eu ), Festivalul Bucharest Fringe a introdus, pe lângă secțiunile Competiție, First Time – Serile Teatrului Studențesc, Premiere în festival, Off-Fringe, o secțiune nouă, Internațional, în cadrul căreia sunt prezentate anul acesta două spectacole și trei workshop-uri ale companiilor independente Cosmino Productions din Germania și Compagnia Eleina D. din Italia.

De asemenea, anul acesta, o componentă specială o reprezintă Festivalul Bucharest Fringe în parc, ce cuprinde o selecție de 10 spectacole, concerte, workshop-uri care vor avea loc în Parcul Obor, în week-end-ul 23 – 25 septembrie.

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este organizat de Teatrul Apropo, prin Asociația
Teatrul.ro și este unul dintre cele mai mari și cunoscute festivaluri dedicate teatrului independent și noilor
generații de artiști. Principiile care stau la baza festivalului pleacă de la ideea că teatrul independent trebuie să fie, înainte de toate, un spațiu al libertății artistice. În acest sens, principala preocupare a Bucharest Fringe a devenit aceea de a pune în valoare și a aduce în lumina reflectoarelor cele mai inovative, cele mai curajoase performance-uri din zona independentă, fie că această îndrăzneală înseamnă inovație în formă sau în conținut.

Biletele se găsesc pe Eventbook și Mystage, iar programul poate fi consultat și pe www.bfringe.ro .

PARTENERI FINANȚATORI
Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Primăria Capitalei prin ARCUB, Ministerul Culturii
PARTENERI MEDIA
Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Hotnews, News.ro, LiterNet, Bookhub, Muze și arme, Zile și nopți, Ziarul Metropolis, Observator cultural, Libertatea, Revista 22, B-Critic, Revista Cultura, Revista Timpul, Modernism.ro, The Institute, PRwave, România pozitivă, Santinela.net, Radio-TV Arthis – Bruxelles


Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu
este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.


Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „București afectiv” 2022.
Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB,
puteți accesa www.arcub.ro.