Sari la conținut

Funny Found Grooves w/ YZ @ Grădina Arthub

assorted vinyl record lot

Scriitorul și criticul muzical Yigru Zeltil organizează o audiție muzicală la Grădina Arthub.

23 august 2022, ora 21, Grădina Arthub, București, Budișteanu 10, zona Griviței Vechi.

„Acestea sunt sunetele unei civilizații ce își trăia apogeul. Sfârșitul anilor 1960 și prima jumătate a anilor 1970 au revoluționat în multe feluri, dar un aspect care rămâne aparte la această perioadă de efervescență este faptul că se mânca muzică pe pâine, nu glumă. De la mulțimea de trupe de rock progresiv sofisticat care chiar avea public până la cei mai însemnați compozitori de muzică pentru reclame aveau teoria și practica muzicii la degetul mic. Funk-ul, soul-ul și poate și jazz-ul s-ar putea spune că atunci și-au atins apogeul…
Un lucru este cert: dacă îți place muzica, indiferent dacă preferi sau nu ceva mai contemporan, vinilurile din perioada aceasta, oricât de obscure, ascund câte ceva interesant.
Unele dintre piesele pe care le vei auzi au fost compuse pentru a fi folosite în producții audiovizuale și doar întâmplător au ajuns mai târziu să fie vândute de colecționari, altele au fost publicate în puține exemplare, care se vând azi la prețuri exorbitante, și au rămas obscure până ce au fost folosite de producătorii de hip-hop. Ce au în comun? A trecut jumătate de secol, dar calitatea muzicii, oricât de demodată ar fi ca stil, rămâne puternică.”

Yigru Zeltil

YZ @ mixcloud: https://www.mixcloud.com/yigru_zeltil/