Mind Universe – expoziție de colaje – de Cristiana Bucureci și Andrei Stan

Sâmbătă, pe 28 februarie, în spațiul alternativ Vine 21, suntem invitați la expoziția de colaje „Mind Universe”. Lucrările create de Cristiana Bucureci și Andrei Stan aduc în discuție transformarea și exprimarea ideilor ce depășesc granițele pe care mintea le poate surprinde, dând naștere altor universuri posibile. Mind Universe își propune să surprindă poezia din spatele universului minții omului secolului XXI, printr-o schimbare de perspectivă. 

 

Cristiana Bucureci a debutat în arta colajului în urmă cu 7 ani, cu seria Loud Blood Youth, în colaborare cu trupa de electro-fusion Crowd Control, ilustrând 13 cântece de pe albumul trupei. O parte din acestea sunt expuse și în expoziția Mind Universe.

Colajele ei sunt pașaportul într-o dimensiune futurist-decorativă, fiind realizate printr-o tehnică mixtă de colaje digitale și cut&paste. Cristina a avut o expoziție la Tel Aviv, două expoziții în cadrul Romanian Design Week, și a mai expus la Timișoara, Cluj și Iași.

 

Pentru artistul vizual Andrei Stan, colajul, pe care îl explorează de 9 ani, este un mod de a interacționa cu lumea exterioară. Andrei este inițiatorul Collage Festival, primul eveniment local dedicat tehnicii, construit pe nevoia de community building în București și România, promovând colajele artiștilor din toată lumea.

 

Expoziția începe la 19:00 la Vine 21, pe strada Constantin Bosianu 21, București.