Sari la conținut

S-a deschis vânzarea de bilete la spectacolul cu John Malkovich din iulie, la Timișoara

Printre cele mai importante evenimente din cadrul programelor Capitala Culturală, spectacolul „Comedia infernală” va aduce pe scena TNTm unul dintre cei mai importanți și mai notorii actori ai cinematografiei mondiale.

Teatrul Național din Timișoara anunță punerea în vânzare a biletelor pentru spectacolul THE INFERNAL COMEDY de Michael Sturminger, avându-l ca protagonist pe celebrul actor american John Malkovich.

Pentru a oferi acces tuturor spectatorilor pasionați, din România și Europa, la cele două spectacole programate joi, 20 iulie și vineri, 21 iulie 2023, în Sala Mare a Teatrului Național, biletele vor fi disponibile pentru cumpărare de vineri, 19 mai 2023, cu începere de la ora 19, exclusiv în regim on-line, pe site-ul www.tntm.ro.

Cu două nominalizări la Oscar (pentru Places in the Heart și In the Line of Fire), trei la Emmy (Death of a Salesman – care i-a adus și premiul –, RKO 218 și Napoleon) și alte nominalizări la peste 40 de festivaluri și gale festive, inclusiv BAFTA, John Malkovich este unul dintre cei mai apreciați actori din cinematografia americană. Oricât de solicitantă a fost activitatea sa cinematografică, cu 141 de titluri până în 2023, actorul a continuat și o activitate teatrală, cu numeroase spectacole pe scenele din Chicago, New York și Londra.

Prin întâlnirea cu starul american și, de asemenea, cu renumita orchestră a Academiei din Viena dirijată de Martin Haselbock, precum și cu sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss, Teatrul Național se deschide larg în Anul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii unui public internațional de teatru pentru care nu există distanțe și nici granițe.

Spectacolul este prezentat în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orașului / Atelierul Identitate din cadrul Programului Cultural „Timișoara– Capitală Europeană a Culturii 2023”.

THE INFERNAL COMEDY este evenimentul teatral realizat prin contribuția financiară esențială a sponsorilor Profi, Linde Gaz, Hamilton, Atos & Eviden, Mewi, Bioclinica și Pesel, cu implicarea Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, ca formulă principală de antreprenoriat cultural, esențială în dezvoltarea prin arta teatrului a culturii, a educației, a civilizației și, pe termen lung, a comunității și a societății.