POST MUZICA #11: Cristian Stanciu / Matze la Rezidența BRD Scena9

Marți, 25 februarie, de la ora 20:00, la Rezidența BRD Scena9, are loc a unsprezecea ediție POST MUZICA, dedicată unuia dintre cei mai activi muzicieni experimentali cu vechime și consistență din scena underground românească: Cristian Stanciu (Matze).

Producțiile lui Matze, realizate în diverse registre, reflectă într-un mod brut și original social-politicul perioadelor în care au fost înregistrate. Matze este specialist în colaje sonore caustice, subversive, acesta militând pentru exploatarea sunetului de către om. Printre proiectele sale importante, înca în desfășurare, se numără emisiunea Zona Libera, fondată alaturi de DJ Vasile in 2005, si proiectul audiovizual – Pericol.

Fiecare ediție POST MUZICA cuprinde o prezentare a artistului invitat, o discuție moderată de curatorul programului, urmate de un performance – audiție live.

Post-muzica este ceea ce rămâne atunci când uităm tot ce știm despre muzică / ceea ce rămâne atunci când nu mai încercăm să ”încântăm timpanele” (sau să le întristăm) armonic sau ritmic / ceea ce rămâne atunci când sunetul devine o pastă intuitivă de modelat, când descoperim în timp real cum “ne scapă” de sub controlul estetic, conceptual etc. – Mitoș Micleușanu

Post Muzica, programul curatoriat de Micleuşanu M., dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane, este finanțat de Fundația9, și se desfășoară la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.