Spectacolul Regina Maria. Regina tuturor românilor. Jurnalele de război 1916, 1917, 1918 la Muzeul Național al Țăranului Român

Edith Negulici și Liana Ceterchi propun o dramatizare a Jurnalelor de război 1916,1917,1918 ale Reginei Maria, spectacol care reconstruiește cu emoție personalitatea, curajul și devotamentul a celei mai iubite regine a poporului român. Însemnările reginei constituie un adevărat exercițiu stilistic pentru actori, personalitatea captivantă, trăirile și sunetul vocii interioare cu greu pot fi redate pe scenă.

Regina Maria, regina-mamă a poporului român,  a fost o personalitate deosebită în istoria țării prin frumusețea lăuntrică și fizică, calități pe care le-a fructificat și le-a pus în slujba idealului național. Soarta reginei nu a fost detașată de cea a poporului român, ea a stiut că pentru a birui trebuie să coboare între oameni, să înțeleagă nevoile și idealurile fiecărui cetățean. Prezența ei în mijlocul poporului a fost crucială, a fost întruchiparea curajului neclintit, a fost puterea care i-a ridicat pe cei căzuți, a fost simbolul răbdării și al speranței, calități fără de care țara ar fi fost pierdută.

Spectacolul Regina Maria. Regina tuturor românilor. Jurnalele de război 1916, 1917, 1918 se desfășoară la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea, vineri, 10 mai 2019, ora 19:30. Intrarea este liberă.