Ultima Haltă în Paradis la Sala „Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români

Teatrul Dramaturgilor Români prezintă pe 3 aprilie 2019 spectacolul Ultima Haltă în Paradis de Valentin Nicolau, regia Andrei Mihalache. Ultima Haltă în Paradis este e o producție a Teatrului Aureliu Manea din Turda și se joacă la București pentru prima oară.

În 2002 textul piesei a fost montat la Televiziunea Română, în regia lui Alexandru Tocilescu având distribuție de excepție, amintind aici pe Florin Piersic, Florina Cercel, George Ivaşcu. În 2003 a fost prezentat în Festivalul Naţional de Teatru „I.L. Caragiale”, ediţia a XIII-a, în (secţiunea Teatru TV) şi a fost nominalizat în același an la premiile UNITER.

Doina Papp spune despre piesă că „este o originală aducere a mitului lui Don Juan pe cheiul Dâmboviţei, unde acesta ia numele lui Mitică şi câte ceva din obiceiurile locului, iar personajul neaoş, legendar şi el, are o frumoasă deschidere filozofică. (…) Ritualul iniţierii în dragoste devine astfel o emoţionantă lecţie despre şi pentru viaţă, pe care bătrânul i-o transmite tânărului odată cu neobişnuita sa energie vitală”.

Spectacolul Teatrului Aureliu Manea din Turda se va juca în sala Ion Băieșu a Teatrului Dramaturgilor Români în data de 3 aprilie, ora 19.00.

Detalii despre programul și evenimentele TDR: www.teatruldramaturgilor.ro