Sari la conținut

La porcu’ răsfăţat

Marele bucătar Ioan „John“ Muscă reinterpretează bucatele tradiţionale autohtone la lăcaşul de cultură gastronomică La porcu’ răsfăţat. Mai pe româneşte, le adaptează şi chiar updatează pentru gusturile rafinate ale contemporanilor. Aşa de pildă se prezintă boierbeque românesc, „scăricică de porc, uşor afumată cu lemn de cireş, băiţuită peste noapte, stropită cu vin roşu şi pregătită la grătar. Servită cu mix de salată verde şi cartofi la cuptor cu ierburi aromatice, sos verde românesc şi maioneză cu muştar şi peltea de struguri.“ Sau cârnaţii mătrăşiţi, „cârnaţi de porc tăiaţi cu barda, fierţi în vin şi perpeliţi la tigaie cu usturoi confiat şi firicel de rozmarin, serviţi cu cartofi Rosti cu caşcaval şi spumă de usturoi.“ (Cronicarul nu a încercat nimic pe cont propriu, dar apreciază poezia de calitate). Trebuie spus că Ioan Muscă are o faimă bine stabilită de chef, impresionându-i durabil pe prinţul Charles şi pe consulul britanic, pe Gérard Depardieu, Nicole Kidman şi Phil Collins, ca şi pe componenţii lotului de Cupa Davis al Franţei.