Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Dezastrul sanitar de acum a început cu mulți ani în urmă. De ce Educația și Cultura nu sunt mai puțin vinovate

Dezastrul sanitar de acum a început cu mulți ani în urmă. De ce Educația și Cultura nu sunt mai puțin vinovate

„Nu poate să fie așa contagios cum se spune, altfel era bolnavă toată țara până acum.” Sau psihoterapie cu doamna asistentă când în sala de așteptare nu se poartă mască

Militon Stănescu

Nu mi-a venit să cred că un membru al personalului medical vorbea așa relaxat despre nepurtarea măștii. După care, la scurt timp, mi-a venit un pic să cred. Iar până am plecat acasă, îmi venea practic de tot să cred.

 

Doi litri de apă pe zi, un film pe săptămână și trei cărți pe an

Carmen Corbu

Să fie cultura formă de educație continuă pentru adulți și să fie facilitat accesul la ea pentru cât mai multe categorii de sociale? Să fie subvenții, să fie voucher-e? Să consumăm cu toții și o poveste pe lângă cei doi litri de apă pe zi, pentru că poveștile ne dezvoltă emoțional și ne învață care sunt consecințele faptelor bune și a celor rele și cum să discernem între bine și rău, între efectele practicării adevărului și a minciunii și între lașitate și curaj?

 

Gusturile se discută. Mai ales într-o societate în care dispar pe rând norme, reguli și valori morale

Adriana Moca

Folclor, sărbători religioase ori evenimente cu tăieri de panglică, unde elevii fac figurație specială. În jurul acestor alternative se desenează realitatea culturală. De „gusturile” primarului și ale profesorilor depinde profilul cultural al tinerilor.

 

Capital digital și decalaje sociale. Scurte reflecții pe marginea unui raport de cercetare

Aurelian Giugăl

Problema cea mai mare cu aceste analize este că ele rămân simple date depozitate într-un sertar. Nu am văzut luări de poziție în presa cotidiană, mai mult, nu sunt reacții din partea politicului, ca să nu mai vorbim de implementarea unor politici publice care să privească extinderea accesului la noile tehnologii, acestea, după câte observăm, contribuind și ele la adâncirea decalajelor din societate.

 

Prezentul și viitorul literaturii? Într-o societate din ce în ce mai slab alfabetizată și mai atrasă de formele de naționalism?

Yigru Zeltil

După cum se știe, unii dintre autorii generației 2000 au visat la a avea popularitate în rândul „maselor”. Dar societatea este din ce în ce mai slab alfabetizată în România și încă mai atrasă în continuare de formele de naționalism.

În punctul orb

Nicu Ilie

Unii parametri mai greu de cuantificat, măsurabili prin cercetări sociale și sondare, indică o creștere a obscurantismului, a izolării, a disoluției autorității, a neîncrederii și, în general, a lipsei de comprehensiune pentru lumea în care trăim.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.