Sari la conținut

Asociația VAR lansează WaveforMe

Asociația VAR lansează WaveforMe – primul proiect internațional dedicat promovării potențialului creativ al tinerilor cu deficiențe de auz, purtători de implant cohlear/proteze auditive.
Pe parcursul a 6 luni, proiectul se va dezvolta pe 3 direcții: socială, educațională și culturală.
În prima etapă, grupul de lucru interdisciplinar va coordona și susține 3 workshop-uri a câte 5 întâlniri (arte vizuale, public speaking și percuție), de care vor beneficia gratuit 24 de adolescenți hipoacuzici din România (14 – 18 ani). Înscrierile se pot face la adresa de email office.waveforme@gmail.com, până la data de 11 februarie 2022.
Concomitent, vom pune bazele platformei care va găzdui galeria de artă virtuală – un spațiu de expunere dedicat preadolescenților și adolescenților hipoacuzici din țară și din străinătate. Expoziția va include atât contribuții create în timpul workshop-ului de arte vizuale, cât și contribuții primite în urma unui open call național și internațional.
Crearea și difuzarea unei serii de 6 podcast-uri cu invitați din țară și din străinătate – adulți hipoacuzici care activează în domeniul artistic și cultural – este cea de-a treia componentă a proiectului. Prin intermediul acestor materiale video, organizatorii își doresc să aducă împreună oameni din contexte geografice diferite, cu experiențe, interese și nevoi similare, oferindu-le adolescenților cu deficiențe de auz șansa de a descoperi exact genul de influenceri de care au nevoie.
În luna iulie va fi realizată o expoziție itinerantă care va conține o selecție din lucrările expuse în galeria virtuală și va rezuma artistic întregul proiect. Aceasta va fi prezentată publicului în patru orașe din România: Sibiu, Timișoara, Iași și București, unde vor fi invitați membri ai comunității hipoacuzicilor, experți din domeniul educației și socio-cultural.
Evoluția întregului proiect poate fi urmărită pe pagina de facebook WaveforMe și pe instagram, unde ne găsiți cu numele waveforme.var.

  • Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
    **Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Echipa:

Vero Nica: manager de proiect/ documentarist/ asistent comunicare
Magda Cernea: psiholog/audiolog/ dramaterapeut
Andu Dumitrescu: creator conținut vizual/ concept expoziție itinerantă
Anamaria Brașov: coordonatoarea rubricii editoriale
Mihai Pilcă: specialist promovare
Amalia Cioabă: creator conținut social media
Teodor Stan: responsabil comunicare diaspora, Președinte al Forumului de Cercetare a Imigrației, Washington D.C.
Alex Gelehrter: artist vizual – producție și post producție podcast-uri
Stanca Jabenițan: coordonator workshop public speaking
Alex Neagu: coordonator workshop percuție
Sorana Țopa: coordonator workshop arte vizuale
Baltesiu Nicoleta Bianca: traducătoare

Parteneri:

Asociația Națională a Persoanelor cu Deficiențe de Auz din România Ascultă Viața, „Federația Europeană a Părinților copiilor cu deficiențe de auz” (FEPEDA), Asociația “Audiosofia”, „Forumul de Cercetare în Imigrare” (IRF) Washington D.C., Asociatia Koala Reabilitare Auditiv Verbală, Aures Foundation, Biblioteca Judeţeană ASTRA – Sibiu, Asociația Hermes pentru Arta Contemporană (Galeria Calpe) – Timișoara, Complexul Muzeal Național „Moldova” – Iași, Galeria “ATELIER 030202” – București, B-Critic, București FM, IQads, MODERNISM, Propagarta, Revista Cultura, Radio România Cultural, VIVA FM.