Harry Potter s-a făcut mare…

 

 

… sigur că aţi înţeles că e vorba despre actorul Daniel Radcliffe care l-a interpretat pe carismaticul vrăjitor în formare. După o postadolescenţă cu năbădăi, tânărul actor britanic vrea să demonstreze că scenariul unei comedii amărui, cu deschidere spre romanţiozitatea cu ştaif british, soră bună cu drama, e o ofertă pe care n-a putut-o refuza. Personajul său, Wallace, e un perdant predestinat. A suferit când i-au divorţat părinţii, când l-a părăsit iubita şi când a părăsit, la rându-i, facultatea de medicină, căreia nu-i găsea locul în viaţa făcută praf şi pulbere. Dar, în filmul Ce dacă/ What if, lucrurile nu se opresc aici. Wallace o întâlneşte pe frumuşica şi vioaia Chantry (Zoe Kazan). Tocmai când îşi promisese că nu va mai intra în nici o relaţie. Mai ales că noua cunoştinţă are un iubit en titre. Soluţia? Să rămână doar prieteni. Vor putea? Rămâne să aflaţi…

Ce dacă e o comedie romantică din acelea cu zâmbet printre lacrimi. {i o dramă care destinde. Fireşte, dacă vă place genul.

Oricum, actorii sunt simpatici, iar dialogurile reînvie în spectator efuziuni şi întristări la minut, pe care nu se poate să nu le fi trăit în juneţe.