Sari la conținut

Lumea arde si baba se piaptana

Autor: ADRIAN SANGEORZAN
Apărut în nr. 365

 

Anul 2012 ar putea fi un an apocaliptic, desi nu cred ca cineva mai crede in asta. Ca sa nu uitam,  mass-media ne mai trage câte un ghiont discret când nu are pe tava o stire mai proaspata. Doar ca intâmplarile noi se tin lant in ultima vreme si vestile vin din toata lumea, de-a valma. Pe unele le aflam si in America, pe altele nu. De doua zile pe tava sunt contraceptivele , asa ca se va intrerupe putin contactul cu restul lumii apocaliptice , care e ba in flacari, ba inghetata bocna si cu nametii cât casa. Aici, la noi, in America, toate sunt bune si frumoase. Iarna e cea mai blânda de foarte multi ani. Pe pârtiile de schi se face zapada artificiala, care aluneca bine, portocalii s-au copt deja in Florida, iar dolarul pluteste inca destul de frumos, cu burta in sus. Destul cât sa-i putem citi partea cu In God we trust. Sa fie oare doar linistea de dinaintea furtunii? Cui ii mai pasa, daca tot ne ducem cu totii! Da, dar nu inainte de-a rezolva in America problema contraceptivelor. De doua zile doar despre asta se vorbeste in media. Urmeaza avorturile, bag in foc mâna mea de ginecolog. Deocamdata contraceptivele, pentru ca altfel cum sa ramâna gravide saracele femei. Evanghelice sau neevanghelice, pentru ca aici e o mare egalitate si democratie a procreatiei. Alegerile preliminare ale republicanilor au ajuns spre o faza finala, asa ca se trage cu tunul. Si ce zboara din teava lui? Anticontraceptive. Când in America se ajunge la procreatie, se lasa totdeauna cu vorbe mari si chiar cu varsare de sânge. Sa nu uitam ca sunt multi ginecologi care au fost chiar omorâti de cei pentru Pro life, adica, de cei Pentru viata, grupare radicala indreptata impotriva contraceptiei si avorturilor. Dar nu numai republicanii isi dreg vocile pe tema asta. Chiar si Obama trebuie sa spuna ceva concret despre procreatie, dar deocamdata face frumos  gargara cu solutii economice si internationale pe care stie cum trebuie sa le amestece. Doamne furioase din sud se agita pentru viata de zeci si sute de ani , iar candidatii care le vor voturile le vâneaza cu vorbe ticluite si foarte hotarâte, invatate de când erau mici la slujba de duminica.
Tot astazi pe Internet se anunta oficial descoperirea unei arme noi, inca secrete, pâna nu ne-o fura rusii sau iranienii. Noua arma, care va intra curând  in faza de testare undeva in deserturile Americii, nu mai are nevoie de pulbere si dinamita pentru ca trimite cu  niste electromagneti puternici obuze uriase  la peste o suta cincizeci de kilometri, la infinit. Anuntul, altfel foarte optimist, spune ca armata prevede in felul asta economii uriase de bani, si crearea unei spaime mondiale in spatele careia  putem sa ne simtim in siguranta pentru o alta bucata de vreme. Atunci de ce ne mai pasa de contraceptive?  Politicienii de dreapta spun ca e imoral sa se cheltuiasca  in felul asta banii publici. Pentru ca noi, ladies and gentlemen, avem principii solide despre viata, existenta si dumnezeire. Si chiar daca va veni sfârsitul lumii avem datoria de-a ne inmulti ca iepurii. Parca am mai auzit de asta undeva, cândva, chiar daca atunci Dumenzeu nu era amestecat in procreatia noastra. O femeie foarte religioasa a venit de curând la mine si m-a rugat sa-i scot steriletul pe care ea m-a rugat sa i-l pun cu un an in urma, dupa ce i-am nascut trei copii. De ce? Pentru ca ea nu minte si preotul ei nu mai vrea s-o impartaseasca cât mai sta cu dracia aceea inauntru. I l-am scos si a plecat trista! Aleluia!
Astia suntem in noua lume in zilele astea inainte de alegeri. In Siria mor zilnic cu sutele, România e ingropata toata in zapada, dar schimba guvernul la caldura sobelor din Cotroceni. In Grecia, fiind mult mai cald, oamenii ies in strada direct afara din Europa.  Africa geme muta de sute de ani. Dar noi,  in America, trebuie sa rezolvam odata pentru totdeauna cu aceste contraceptive. Lumea arde si baba se piaptana. Doar ca de data asta „baba“ nu mai e batrâna Europa.