Sari la conținut

SHORT. Festival de proză scurtă la București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași

5 minute de literatură, platformă editată de revista CULTURA, se alătură și anul acesta inițiativei SHORT. Festival de proză scurtă la Cărturești | București

::: 11-14 APRILIE ÎN BUCUREȘTI :::
::: 11-13 APRILIE ÎN TIMIȘOARA, CLUJ-NAPOCA & IAȘI :::

Celebrăm forța și intensitatea prozei scurte, din 11 până în 14 aprilie, alături de 30 de scriitori & scriitoare, 8 moderatori și 17 muzicieni.

Fii pregătit pentru discuții spumoase, lecturi inedite, momente muzicale și autografe la SHORT!

Eveniment găzduit de Cărturești5 minute de literatură şi Modul Cărturești

În mașină, în metrou, în tren sau în parc, proza scurtă e o paranteză între gânduri, un intermezzo între două acte. Autentică, accesibilă și deloc perimată, se dovedește un remediu scurt și intens care, administrat în doze moderate, poate crește nivelul de serotonină și toleranța în fața plictiselii și a zilelor lungi și angoasante.

Ca o gustare dulce  sau ca un city break necesar, ne revigorează și ne surescită simțurile. Ne întoarcem astfel după câteva ediții online organizate de Ziua Națională a României, cu un format nou, mult mai generos, ce adună 30 de scriitori & scriitoare, 8 moderatori și muzicieni, în 4 orașe: București, Cluj, Iași și Timișoara.

Încercuiți în calendar intervalul 11-14 aprilie pentru București și haideți să celebrați, alături de noi, forța și intensitatea prozei scurte, prin singurul festival dedicat acesteia, unde veți avea șansa de a dialoga direct cu autorii publicați în ultimii ani, în seri și dimineți cu literatură, muzică, vin și cafea. 

PROGRAM || București || Cărturești Modul

Joi, 11 aprilie, ora 19:00
🎤Goran Mrakic & Iulian Popa & Ada Aitonean în dialog cu Victor Cobuz
🎵 momente muzicale: Bogdan Tănăsescu (Rana)

Vineri, 12 aprilie, ora 19:00
🎤Gabriel Florin Macsim & Mihai Mateiu & Mihaela Buruiană în dialog cu Matei Martin
🎵 momente muzicale: Radu Osaciuc (Dimitri’s Bats)

Sâmbătă, 13 aprilie, ora 11:30
🎤Bogdan Munteanu & Andrei Crăciun & Florin Irimia în dialog cu Matei Martin
🎵 momente muzicale: Maria Șimandi (voce) & Răzvan Cipcă (chitară)

Duminică, 14 aprilie, ora 11:30
🎤Răzvan Petrescu & Diana Geacăr & Ana Maria Sandu în dialog cu Victor Cobuz
🎵 momente muzicale: Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec)

✒️Parteneri media: Radio France Internationale România, 5 minute de literatură, Zeppelin, Revista Familia, MATCA, Bookhub, 4 arte, Capital Cultural, Spot media, Palas Iași, Radio Hit, Radio România Cluj, TVR Timișoara, Observator Cultural.

☕Parteneri locali: Noir Coffee Roasters, Medina Coffee Roasters, Olivo Coffee Culture.

🍷Cu sprijinul: Jidvei.

Short. Festivalul de proză este organizat de Fundația Cărturești și cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării