Dialog deschis între elevii din România și universități din Statele Unite

Un grup de liceeni de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Capitală, reuniți în Proiectul Generation Z, organizează online, sâmbătă, 24 octombrie, un dialog cu președinți ai unor universități americane pe tema accesului studenților străini în învățământul superior din SUA.

Pentru înscrierea online la eveniment, accesați linkul: http://generationzcnmv.com/events.html

Evenimentul, , intitulat “Is this really America? Insights on universities and more”, va răspunde unor întrebări legate de sistemul educațional american, de facilităţile academice și de cercetare, oferite de universitățile din SUA. De asemenea, vor oferi informații utile privind costurile, bursele, efectele pandemiei asupra politicilor unor universități, șansele de a fi admis ca student internațional sau detalii legate de vizele pe care trebuie să le obțină toți cei care urmează să-și petreacă perioada studiilor în SUA.
Totodată, vor participa la eveniment, în calitate de invitați ai liceenilor români, elevi din Italia, Belgia, Albania, Canada, Indonezia, Mexic și India.

Răspunsurile vor fi oferite de Betsy Boze, fost președinte al University of Bahamas, Mirta Martin, președintele Fairmont State University și fost președinte al Fort Hayes State University și Dan Hurley, director executiv al Michigan Association of State Universities.

vezi comunicatul AICI