Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Rareș Timiș Sinevici: „Timp, imaginație, puțină îndemânare sau dispoziția de a învăța”

Rareș Timiș Sinevici: „Timp, imaginație, puțină îndemânare sau dispoziția de a învăța”

Trăim într-un sătuc destul de autentic. S-a modernizat în ultimul timp, au fost asfaltate străzi, s-a introdus canalizare, apă curentă și internet, agricultura se face puțin mai modern… În rest, lucrurile sunt la fel ca acum 30 de ani.

| Interviu realizat de Corina Taraș-Lungu |

Cât de mult și cum a fost modificat cadrul natural prin intervenția oamenilor, în zona voastră?

Nu s-a modificat prea mult. Trăim într-un sătuc destul de autentic. S-a modernizat în ultimul timp, au fost asfaltate străzi, s-a introdus canalizare, apă curentă și internet, agricultura se face puțin mai modern, deși încă, pe ici colo, se mai folosește și tracțiunea animală. În rest, lucrurile sunt la fel ca acum 30 de ani.

Planificați să vă extindeți sau cele 4 căsuțe sunt suficiente?

Mai sunt câteva clădiri în curte pe care am vrea să le restaurăm. Avem un grajd din cărămidă cu o formă foarte frumoasă care ar fi păcat să rămână în stadiul în care este acum, o altă casă veche de mai bine de 100 de ani, pe care, la fel, ne dorim foarte mult să o refacem și ne-am apucat deja de un alt proiect.

Cât de greu este pentru fiecare dintre noi să aibă „căsuța lui din copac”?

Nu este greu, totul a început și la noi din joacă și din cauză că aveam timp liber. Cred că acestea ar fi… ingredientele: timp, imaginație, puțină îndemânare sau dispoziția de a învăța și, bineînțeles, un copac care să poată susține o structură.

Gabriela și Rareș Timiș Sinevici sunt proprietarii Transylvania Log Cabins, un complex cu căsuțe suspendate în copaci sau pe platforme din localitatea Peșteana, județul Hunedoara, într-o depresiune aflată la confluența Munților Apuseni cu Munții Retezat.

Un comentariu la „Rareș Timiș Sinevici: „Timp, imaginație, puțină îndemânare sau dispoziția de a învăța””

  1. Pingback: Oameni - Case - Orașe. Dinamica utilizării spațiului public și a spațiului privat - Revista Cultura

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.