Sari la conținut

“În timpurile noastre se mai poate vorbi despre iubire?” – un spectacol lectură în FNT

“În timpurile noastre se mai poate vorbi despre iubire?” – un spectacol lectură din textele Svetlanei Aleksievici, Alain Besançon și Denis de Rougemont, pentru elevii Colegiului Național Școala Centrală București. Din 24 februarie 2022, istoria a schimbat cursul vieții a milioane de oameni. Nu e prima oară când se întâmplă, dar cu toții ne dorim să nu mai repetăm experiențele traumatizante ale războiului. Nu putem împiedica războiul decât prin conștientizarea dimensiunii răului pe care-l provoacă.

Adriana Moca și Anda Saltelechi vor citi pentru elevi un text despre mărturiile copiilor supraviețuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial, și modul în care se raportează un copil la Răul care bântuie lumea. Istoria se învață cel mai bine când e însoțită de emoție, de chipuri și voci, când povestea crudă devine artă și se transformă în experiență cathartică!”

Producție #Asociația culturală Vis-a-Vis, concept dramaturgic Adriana Moca, în distribuție: Adriana Moca și Anda Saltelechi, pentru Festivalul Național de Teatru #FNT 2022. Marți, 8 noiembrie, ora 13,30 la sediul Colegiului Național Școala centrală, București.