Sari la conținut

Joss Stone, rafinament pe scenă şi la filmare

Autor: IOANA PLUTEANU
Apărut în nr. 509

Joss Stone (pe numele său real, Joscelyn Eve Stoker), născută în Kent pe 11 aprilie 1987, este o artistă ce dă dovadă de talent, atât în lumea muzicii, cât şi în cea a cinematografiei. Nominalizată pentru trei premii Grammy, Cel mai bun artist nou, Cea mai bună performanţă vocală pop şi Cel mai bun album vocal pop), câştigă Premiul Grammy pentru Cea mai bună performanţă R&B formată dintr-un duet sau un grup vocal în 2007. Interpreta a cântat alături de James Brown, Gladys Knight, Solomon Burke, Blondie, Smokey Robinson, Melissa Etheridge şi mulţi alţii. În cei douăzeci şi şapte de ani ai săi, a participat la mai multe minuni muzicale decât ar fi putut alţi artişti spera într-o viaţă. Şi-a îmbrăţişat pornirile rebele, şi-a colorat părul în nuanţe multiple, a dansat desculţă. Fanii îi apreciază spiritul liber, încurajând-o să destăiunie cât mai multe amănunte despre ceea ce o pasionează.
Cu aproape un deceniu de experienţă, cântăreaţa abordează muzica într-o formă liberă şi intuitivă. În caz că îşi doreşte ceva îndeajuns de mult, va duce la îndeplinire, indiferent de dificultatea obstacolelor care îi ies în cale. Există o singură condiţie: drumul parcurs să fie distractiv.
Joss Stone a fost fascinată de muzica soul încă din copilărie. Şi-a început cariera muzicală încă de la vârsta de treisprezece ani. La cincisprezece, obţinea acordul pentru realizarea albumului The Soul Sessions, dus la îndeplinire în 2003. La zece ani după debutul de succes, Joss a decis să realizeze un al doilea volum, intitulat tot The Soul Sessions, care s-a bucurat de vânzări de milioane de dolari. În iulie 2014, a anunţat că va lucra la un album raggae intitulat Water for Your Soul, alături de artistul Damian Marley.
Începând din 2014, Joss Stone face un turneu mondial complet, având concerte până acum în Maroc, Dubai, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Liban, Spania, Franţa, Germania, Croaţia, Cehia, Ungaria şi Olanda. Scopul său este să cânte în fiecare ţară de pe planetă, alături de artişti locali de renume atât cântecele acestora, cât şi pe ale ei.
Suferind de dislexie, Joss a trebuit să muncească mult mai mult decât o persoană normală pentru a ajunge la asemenea performanţe, dar aceasta nu a oprit-o să apară pe micile ecrane în celebrul serial istoric Dinastia Tudorilor, alături de Jonathan Rhys Meyers şi Henry Cavill, în rolul Annei de Cleeves. Nu este singura apariţie cinematografica a artistei. Joss Stone a jucat şi în filmul Eragon din 2006.
Unul dintre cele mai importante momente ale artistei s-a petrecut în anul 2005, când a cântat la BBC melodia It’s A Man’s World, alături de James Brown, în cadrul emisiunii Friday Night with Jonathan Ross. În acelaşi an, Joss a cântat alături de Sean Paul, acompaniată de Santana, melodia Cry Baby Cry, iar în 2006, alături de John Legend, în cadrul ceremoniei de deschidere a jocului Super Bowl.

muzica