Sari la conținut

Expozitie de fotografie la Muzeul National al Taranului Român

Apărut în nr. 314

Viata unui sat elvetian la 1896

10 martie – 3 aprilie 2011

Ambasada Elvetiei in România si Muzeul National al Taranului Român va invita joi, 10 martie 2011, de la ora 18:00, la vernisajul expozitiei de fotografie Viata unui sat elvetian la 1896, care va avea loc in sala Irina Nicolau.

Expozitia Viata unui sat elvetian la 1896 aduce in atentia publicului, prin intermediul fotografiilor, aspecte de viata cotidiana din Elvetia rurala de la sfârsitul secolului al XIX-lea.
In cadrul expozitiei vom reuni imagini reprezentând asezari traditionale din cantoanele elvetiene intre care se disting interioarele locuintelor din Montbovon, Stanz precum si ecourile Renasterii târzii ale Casei Chalamala.
Acestora li se alatura imagini ale asezarilor temporare din zona alpina, ale bisericilor satesti dar si ale fermelor de prelucrare a laptelui, ocupatie omniprezenta in satele elvetiene. Fotografiile ilustreaza activitatile diverse din mediul rural, reprezentând industriile casnice elvetiene – tesutul in Valais, prelucrarea firelor de borangic in Gersau, olaritul in centrul Heimberg. Atmosfera este completata de locuitori ai satelor imbracati in costume de lucru sau de sarbatoare, remarcabile prin eleganta, precum cele din St. Gallois sau Lucerna.
Expozitia, cuprinzând saizeci de imagini sepia – 45/30 – puse la dispozitia muzeului de cercetatorul etnolog Radu Octavian Maier, marcheaza colaborarea Muzeului National al Taranului Român cu institutii reprezentative din Elvetia si este premergatoare proiectelor comune ce se vor materializa in acest an prin deschiderea la Bucuresti, in luna septembrie, a expozitiei L’air du temps in colaborare cu Muzeul de Etnografie din Geneva.

Expozitia va putea fi vizitata la sala Irina Nicolau, pâna pe 3 aprilie, de marti pâna duminica, intre orele 10:00 si 18:00. Luni este inchis.
Intrarea este libera.