Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Emanuel Copilaș despre „Integrarea României în sfera de influență sovietică …”

Emanuel Copilaș despre „Integrarea României în sfera de influență sovietică …”

„Mă simt atașat cel mai mult de procesul de documentare, respectiv de partea de concluzii. Îmi amintesc, de altfel, cât de intrigat am fost să recitesc atent lucrări consultate acum mulți ani, în perioada doctoratului, și să le redescopăr într-o lumină nouă.” (Emanuel Copilaș)

 

On-topic cu Emanuel Copilaș

„Acest volum nu este atât de… teoretic, în comparație cu volumele mele precedente, fiind mai degrabă empiric și analitic în primul rând, și de abia în al doilea rând conceptual și interpretativ.

Cartea a fost scrisă pornind de la un proiect inițial menit a fi un simplu capitol în cadrul unui volum colectiv. Problema este că respectivul capitol, depășind cu mult dimensiunile unei contribuții de acest gen, a trebuit redus la aproximativ o treime pentru a putea fi publicat în volum. Restul materialului a fost transformat, de-a lungul a cinci ani, cât am lucrat, cu diferite pauze, în această lucrare.

Mă simt atașat cel mai mult de procesul de documentare, respectiv de partea de concluzii. Îmi amintesc, de altfel, cât de intrigat am fost să recitesc atent lucrări consultate acum mulți ani, în perioada doctoratului, și să le redescopăr într-o lumină nouă. Aceasta m-a determinat să continui procesul de documentare. Pot afirma că, până la apariția cărții, am consultat și utilizat toate sursele relevante – documentare, memorialistice, științifice – pentru intervalul istoric 1944-1947 și impactul acestuia asupra României”.

 

Un comentariu la „Emanuel Copilaș despre „Integrarea României în sfera de influență sovietică …””

  1. Pingback: „Integrarea României în sfera de influență sovietică...”. Tendințe în arta și gândirea românească. Best-off 2023 - Revista Cultura

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.