Sari la conținut

Jeudi de la Francophonie – invitatul săptămânii: arhitectul Dan Lăcătuș

joi, 12 octombrie 2023, de la ora 18.30, Palatul Suțu, Muzeul Municipiului București

Recent lansate, conferințele Jeudi de la Francophonie, desfășurate în limba franceză, propun astăzi o întâlnire cu arhitectul Dan Lăcătuș. Tema ediției este discursul arhitectural, de la arhitectura educativă la arhitectura identitară.

C’est avec un grand plaisir que nous vous invitons jeudi, le 12 octobre 2023, à partir de 18.30h, au Palais Sutu, à la conférence l’Architecture parlante. Un débat sur l’architecture éducative et l’architecture identitaire soutenue par l’architecte DanLăcătuş, spécialiste dans les domaines de la restauration architecturale, la restauration des monuments historiques.

Asemenea muzicii, care este ritmul rezultat din punct-contrapunct, arhitectura este ritmul ce se naște din opoziția gol-plin, umbră și lumină, repetiție și pauză. Joia aceasta, la Palatul Suțu, încercăm să descifrăm legătura dintre funcționalitate și expresia obiectului arhitectural. Vom vorbi despre modalități ingenioase de folosire a materialelor și resurselor locale, precum și despre arhitectura identitară.
Conferința este realizată în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei și se va desfășura în limba franceză, joi, 12 octombrie 2023, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr 2).
________
Dan Lăcătuș este specialist al Ministerului Culturii în domeniile restaurare arhitectură, inginerie-consolidare și restaurare structuri istorice. Implicat în urmărirea și coordonarea restaurării la: Ateneul Român, Biblioteca Central Universitară, Arcul de Triumf, Hotel Continental, Palatul Regal, Caru’ cu Bere, Hotel Cișmigiu, Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Țăranului Român, Mănăstirea Plumbuita, Biserica Sf. Elefterie Vechi, Biserica Foișor, Biserica cu Sfinți, complexul medieval Golești și a multor monumente de clasa „A” și „B” din București și din țară. Autor a numeroase articole despre restaurare clădiri, critică de artă, antropologie, ilustrație de carte.

Coordonator conferință: conf. univ. dr. Cătălin D. Constantin
Preț bilet: 10 lei