Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » 17 ani de film românesc la Londra. FFR 2022

17 ani de film românesc la Londra. FFR 2022

Festivalul de Film Românesc de la Londra este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii române în Marea Britanie. FFR se desfășoară anual în spațiul uneia dintre cele mai cunoscute săli de cinema din Londra, Curzon Soho, iar invitați speciali din România vor fi prezenți la proiecții și evenimente conexe, în perioada 24 – 28 noiembrie 2022.

Ramona Mitrică, directorul festivalului: „Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit șaptesprezece ani, un eveniment de tradiție, care se bucură de un public foarte dedicat. Când am inițiat FFR în 2003, Noul Val al cinematografiei românești tocmai se lansa, aducând în prim plan actori și regizori remarcabili. Susținut și inspirat de aceste noi talente extraordinare, festivalul a devenit din ce în ce mai puternic. FFR a crescut constant, prin prezentarea unor producții cinematografice românești foarte diverse, de cea mai bună calitate. Ediția de anul acesta cuprinde titluri excelente, pe care vă invit să le descoperiți la cinematograful din Soho.
FFR a debutat modest, la un mic cinematograf de artă din centrul Londrei, şi a crescut constant, având în program un spectru larg de filme în limba română: succese incontestabile, producţii semnate de regizori de ultimă oră şi retrospective. La început, scopul FFR era să contribuie la eforturile comunităţii româneşti de a-şi face cunoscută vocea în capitala britanică.
FFR este acum unul dintre proiectele îndrăzneţe, care încearcă să depășească limitele etnicităţii şi ale moştenirii culturale, prin crearea unei platforme de dialog. FFR face mai vizibile aspectele extrem de complexe legate de identitate. Totodată, FFR are plăcerea să anunţe lansarea unui nou program anual: Bursele Augustin Buzura. Programul promovează scrierea de scenarii de film bazate pe experienţa din diaspora, oferă mentorat, asistenţă şi supervizare în strângerea de fonduri. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări.”

Despre eveniment

Printre invitații de anul acesta, se numără actorii Vlad Ivanov (Metronom, Crai Nou) și Andreea Grămoșteanu (#dogpoopgirl), alături de regizorii Bogdan George Apetri (Miracol, Neidentificat), Ștefan Constantinescu (Om Câine), Alina Grigore (Crai Nou) și Andrei Huțuleac (#dogpoopgirl).
Filme care vor rula în timpul evenimentului: Miracol, Om câine, Neidentificat, #dogpoopgirl, Crai Nou, Metronom

Etichete:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.