Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”. Tendințe în arta și gândirea românească. Best-off 2023

„10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”. Tendințe în arta și gândirea românească. Best-off 2023

10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia
Regia: Elena Morar & Gabriel Sandu
Teatrul de Stat Constanța

Bienala de la Veneția și zece artiști români închiși într-un muzeu, din mai până în noiembrie, însărcinați să prezinte vizitatorilor tot ce știu despre Festivalul Mamaia. Bazat pe o documentare serioasă și ficționalizat pentru armonizare narativă, spectacolul este despre oameni, despre visele, dorințele, reușitele și eșecurile lor.

Spectacol nominalizat de Alina Epîngeac:

„Umanitatea profundă, emoția conținută, nu doar enunțată, efectul de lupă asupra sentimentelor nu tocmai confortabile și mixul elegant cu șlagărele ce pot declanșa o candoare nostalgică fac din acest spectacol un produs artistic cu o largă adresabilitate și un mesaj extra-scenic profund, general valabil.”

Premii și nominalizări
Premiul UNITER pentru Cel mai bun debut – Ramona Niculae
În selecție la Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar – Ștefan Mihai

 

Revista Cultura realizează un catalog anual al celor mai importante momente care definesc tendințele în arta și gândirea românească. Pentru acestă primă ediție, selecția s-a bazat pe nominalizări făcute de critici și jurnaliști culturali și pe opțiunile redacției.
Sursele imaginilor și fragmentelor de text folosite aparțin autorilor, organizatorilor și distribuitorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.