Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » „Repetiție pentru o lume mai bună”. Tendințe în arta și gândirea românească. Best-off 2023

„Repetiție pentru o lume mai bună”. Tendințe în arta și gândirea românească. Best-off 2023

Repetiție pentru o lume mai bună
Regia: Radu Afrim
Teatrul Național I.L. Caragiale București

Iubire, moarte, nostalgie, speranță. Toate acestea cu o supradoză de umor. O istorie despre o familie românească obișnuită, plasată în Bucureștiul de azi. Un portret radical minimalist și incomod, pe care textul preluat din romanul lui Mihai Radu îl face societății actuale.

Spectacol nominalizat de Oltița Cîntec:
„Interesul lui Radu Afrim pentru textul literar recent s-a manifestat expres în ultimele sezoane, iar rezultatele sunt pe măsura valorii operelor sursă și a fanteziei sale scenice. Conexiunile umane sunt scanate la nivel micro, scena e populată de personaje perfect veridice, atipice prin biografiile definite de marginalitate. Însușirile filmice sunt dezvoltate de regizor prin citarea unor producții clasice care sprijină estetica spectaculară și prin capturile video ca mijloc de expresivitate eficace. Echipa e de top și verificată în producții precedente.”

Revista Cultura realizează un catalog anual al celor mai importante momente care definesc tendințele în arta și gândirea românească. Pentru acestă primă ediție, selecția s-a bazat pe nominalizări făcute de critici și jurnaliști culturali și pe opțiunile redacției.
Sursele imaginilor și fragmentelor de text folosite aparțin autorilor, organizatorilor și distribuitorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.