Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Premiile Ficțiunea, ediția a III-a, 2024

Premiile Ficțiunea, ediția a III-a, 2024

Revista Ficțiunea și Asociația Creatorilor de Ficțiune (ACF) a anunțat, joi, 23 mai Premiile pentru anul 2023, în cadrul Galei Premiilor Ficțiunea.

Premiul pentru cea mai bună poveste: Libertate, lung-metraj, regia:Tudor Giurgiu (LIBRA FILM) – O poveste cinematografică despre anarhie și haos, alertă, excepțional lucrată, cu imagini memorabile, nerv și mesaj estetic.

Premiul pentru cel mai bun personaj: Tata Moșu, din romanul Hoțul din Curtea Miracolelor de Adrian Majuru (Litera, BPC) – Personaj care aduce alături informație istorică, literatură și  senzațional, într-un roman-document.

Premiul pentru cel mai bun final: Diavolul din Freisetzburg de Roxana Ruscior (Litera, BPC) – Un final cu miză morală, bine scris, care schimbă spectaculos direcția faptelor.

Premiul pentru narativ vizual: Omul-poveste Bogdan Simion (Cobzarul) – Cea mai epică prezență din spațiul cultural românesc, Cobzarul a creat nu doar un brand, ci și o poveste fără sfârșit, despre muzică, literatură și dorință.

Premiul revistei Ficțiunea: Filmul documentar Amar, de Diana Gavra 

Premiul revistei Ficțiunea pentru Proză scurtă:

Daria de Liviu G. Stan, Ficțiunea nr. 148
Bazarul de Petre Nechita, flash fiction, Ficțiunea nr.186
Vida la vida de I. R. Roman, Ficțiunea nr. 174
Sindrom vestibular și o ușă deschisă de Angela Baciu, Ficțiunea nr. 156
Căruțașul viselor de Narcis Amariei, foileton, Ficțiunea nr. 186

Juriul pentru premiile acordate de ACF a fost alcătuit din: Adriana Irimescu (actriță), Cătălin D. Constantin (conf. univ. dr.), Narcis Amariei (scriitor), Ileana Marin (prof univ. dr.).

Din partea revistei Ficțiunea, pentru premiul revistei și selecția de proză scurtă: Cristina Bogdan (conf. univ. dr.), directorul revistei, și Ciprian Handru.

Gala Premiilor Ficțiunea a avut loc pe 23 mai, ora 19, în grădina Casei Cesianu-Filipescu, Calea Victorie 151. 
Este al treilea an în care ACF acordă Premii Ficțiunea.
ACF promovează forme hibride ale artei, considerând că limbajele creatorilor din diverse domenii se află în armonie. Ca urmare, Premiile Ficțiunea își propun să recompenseze artiști valoroși din varii domenii, unii dintre ei regăsindu-se și în paginile revistei.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.