Un articol de Ciprian Ciuclea

Galeria KunstART a organizat în cadrul manifestarilor Capitalei Culturale Europene- RUHR 2010, cea de-a treia editie a Zilelor culturii românesti în zona Ruhr-ului. În cadrul acestui eveniment au fost prezenti 7 tineri artisti vizuali din România, a caror creatie este reprezentativa pentru spatiul cultural din care provin: Ciprian Ciuclea, Anca Irinciuc, Liliana Popa Mercioiu, Simona Nutiu Gradoux, Tudor Patrascu, Valeriu Schiau  si Sorin Tara.
Lucrarile artistilor români au fost prezentate în SANAA KUBUS – cel mai spectaculos spatiu de expunere existent pe terenul fostei mine Zeche Zollverein din Essen.
Expozitia deschisa în perioada 26 noiembrie – 30 noiembrie a fost însotita de albumul „SAPTE TERASE DESCHISE CATRE LUME- Arta româneasca tânara“ aparut la editura: Klartext. Albumul a fost prezentat de curând  la Târgul de carte de la Frankfurt. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Institului Cultural Român din Bucuresti.
Mai multe detalii pe site-ul proiectului: http://rumaenische-kulturtage-ruhr.de

„Zilele petrecute la Essen au reprezentat o confruntare lucida cu un spatiu impresionant ca arhitectura, destinat evenimentelor culturale contemporane. Este un spatiu de neegalat in momentul de fatã de niciuna dintre cladirile destinate artei contemporane din România. Instalatia mea gândita pentru acest spatiu a vizat o problematica actuala si sensibila in constiinta colectiva: aceea a identitatii oficiale, a identitatii scanate. Toti artistii prezenti in acest context au discursuri diferite ceea ce a facut posibila prezentarea unor microexpozitii personale.“