Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » „Efectul Picasso”. Tendințe în arta și gândirea românească. Best-off 2023

„Efectul Picasso”. Tendințe în arta și gândirea românească. Best-off 2023

Eveniment nominalizat de Nona Rapotan:
„O expoziție pusă sub semnul dialogului, care a beneficiat de o promovare pe măsură. Riscul era ca la MARe să vină să vadă expoziția doar cei cărora Picasso le spunea ceva – artiști, critici de artă și câțiva curioși. Introducerea în expoziție a tablouri și obiecte de artă realizate de artiști români aflați în diferite etape de creație, dar sub evidenta influență a lui Picasso, a dus la o înțelegere mai bună a fenomenului posterității acestuia. Expoziția a avut parte de un număr mare de vizitatori, ceea ce a dus și la prelungirea duratei acesteia, chiar dacă prețul biletului era mult peste biletele de acces la muzeele bucureștene.”

„Considerăm că odată cu Efectul Picasso ne-am împrietenit cu un public care poate înainte era ușor intimidat de arta contemporană – e drept că arta contemporană poate intimida dar credem că MARe a putut demonstra că are un discurs inteligibil și deschis.” (Echipa MARe)

Echipa MARe despre „Efectul Picasso”

Revista Cultura realizează un catalog anual al celor mai importante momente care definesc tendințele în arta și gândirea românească. Pentru acestă primă ediție, selecția s-a bazat pe nominalizări făcute de critici și jurnaliști culturali și pe opțiunile redacției.
Sursele imaginilor și fragmentelor de text folosite aparțin autorilor, organizatorilor și distribuitorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.