Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » „E adevărat, e adevărat, e adevărat!”. Tendințe în arta și gândirea românească. Best-off 2023

„E adevărat, e adevărat, e adevărat!”. Tendințe în arta și gândirea românească. Best-off 2023

E adevarat, e adevarat, e adevarat!
Regia: Alexandru Mâzgăreanu
Teatrul Act

Anul 1612.Artemisia Gentileschi îl acuză de viol pe profesorul său, pictorul Agostino Tassi. Șapte luni de proces și alte abuzuri asupra victimei. Mituri, istorie și perspective contemporane. Piesa a fost montată în 2018 la Breach Theatre și aflată la prima punere în scenă în România.

Spectacol nominalizat de Oltița Cîntec:
„Surprinde prin câteva atribute. Primul e arcul de timp peste secole prin abordarea temei abuzului sexual ca element de putere. Un alt atribut este calitate lucrului lui Alexandru Mâzgăreanu cu cele trei actrițe distribuite (Emilia Bebu, cu o fragilitate casantă, Florentina Țilea și Mihaela Teleoacă ducând mai multe roluri în/din care intră/ies impecabil, cu suplețe creativă). Într-o scenografie ultra-minimalistă – câteva obiecte scenice, dominate în fundal de lucrările pictoriței în copie de mari dimensiuni, un metatext vizual care traduce plastic interioritatea personajului.”


„Am vrut să spun o poveste despre nedreptate. Despre o nedreptate care, iată, traversează secole, pentru că asta m-a frapat cel mai mult atunci când am citit textul” (Alexandru Mâzgăreanu)

Alexandru Mâzgăreanu despre „E adevărat, e adevărat, e adevărat!”

Revista Cultura realizează un catalog anual al celor mai importante momente care definesc tendințele în arta și gândirea românească. Pentru acestă primă ediție, selecția s-a bazat pe nominalizări făcute de critici și jurnaliști culturali și pe opțiunile redacției.
Sursele imaginilor și fragmentelor de text folosite aparțin autorilor, organizatorilor și distribuitorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.