„Miza mea a fost aceea de a nu face un spectacol tezist, ci, dimpotrivă, de a spune o poveste care să emoționeze și care să pună publicul pe gânduri și să tragă un semnal de alarmă” (Alexandru Mâzgăreanu)
On topic cu Alexandru Mâzgăreanu
„Nu am intenționat să fac un spectacol feminist atunci când m-am decis să montez spectacolul, am vrut să spun o poveste despre nedreptate. Despre o nedreptate care, iată, traversează secole, pentru că asta m-a frapat cel mai mult atunci când am citit textul și asta m-a determinat să vreau să fac spectacolul. Din păcate, percepția asupra femeii nu s-a schimbat foarte mult în ultimii patru sute de ani. Trăim într-o țară în care percepția majorității asupra violului este că acesta poate fi justificat. Agostino Tassi, abuzatorul Artemisiei Gentileschi s-a apărat denigrându-și victima, încercând să facă din aceasta o persoană de moravuri ușoare, astfel încât mărturia ei să nu mai aibă credibilitate. Din păcate, acest tip de discurs este foarte des întâlnit și azi.
Miza mea a fost aceea de a nu face un spectacol tezist, ci, dimpotrivă, de a spune o poveste care să emoționeze și care să pună publicul pe gânduri și să tragă un semnal de alarmă.”
E adevărat, e adevărat, e adevărat! Regia: Alexandru Mâzgăreanu Teatrul Act
Pingback: „E adevărat, e adevărat, e adevărat!”. Tendințe în arta și gândirea românească. Best-off 2023 - Revista Cultura