Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » „Ce ai făcut la școală?”, un documentar manifest. Proiect dezvoltat de Asociația Go-Ahead

„Ce ai făcut la școală?”, un documentar manifest. Proiect dezvoltat de Asociația Go-Ahead

„Ce ai făcut la școală?”
Documentar-manifest
Asociația Go-Ahead, 2024

Filmul documentar realizat în cadrul programului „Go ahead with your best dream a fost vizionat de peste 4.000 de persoane în primele două luni de la lansare. O caravană a filmului a ajuns în 35 de localități din țară și a inclus proiecții în cinematografe, case de cultură și școli sau licee. Este un film manifest despre curajul tinerilor din învățământul tehnologic, despre experiențele lor, despre greutăți și despre provocări, dar și despre stereotipurile ale căror victime tăcute sunt.

Pe unii dintre tineri care sunt protagoniști în film îi știam dinainte, din programele de dezvoltare personală pe care le-am desfășurat în liceul lor, alții s-au alăturat după, dar parcă de fiecare dată se alătura fix piesa de puzzle care ne lipsea. Fiecare tânăr merită apreciat pentru curajul de a ieși în față cu propria poveste. (Asociația Go-Ahead)

Adeline Duca, vicepreședinte Asociația Go-Ahead, despre echipa filmului:

Chimia cu regizorul Tedy Necula a decurs foarte natural din momentul în care l-am cunoscut la Suceava,  când l-am invitat să fie speaker motivațional la conferința #CurajulNUareGEN dedicată tinerilor din liceele tehnologice. Deschiderea lui față de tineri și emoția pe care a creat-o în sală, au fost suficiente pentru alegerea noastră de a face acest film alături de el.
La exact același eveniment s-a alăturat și Daniel Barbu, Director of Security la Adobe Romania, devenind apoi și membru în bordul nostru consultativ.
Georgiana Tănase, psihoterapeut, a fost alături de noi din 2017. Alături de ea am scris și programul de formare dedicat cadrelor didactice ”Evaluarea și dezvoltarea personală a copiilor și elevilor” prin care au trecut peste 3000 de cadre didactice. Pentru noi, dezvoltarea competențelor socio-emoționale reprezintă o prioritate pentru a crește calitatea actului educațional, incluziunea socială și șansele egale la educație.
Ionela Stan, consilier școlar, a fost învățătoarea lui Tedy și un om care a contat foarte mult în evoluția lui. Ea a fost și cea care a garantat pentru noi în fața tuturor consilierilor școlari prezenți, care au decis să se deschidă în fața noastră.

Filmul poate fi vizionat gratuit de către elevi și profesori la școală, dacă scriu la adresa de email eu@dezvoltare-personala.org.

Filmul este disponibil pentru publicul larg aici: https://dezvoltare-personala.org/resursa/ce-ai-facut-la-scoala-film-documentar/

Mai multe informații despre întregul proiect pot fi găsite aici: (https://go-ahead.ro/ce-ai-facut-la-scoala-film-manifest/).

 

Adeline Duca, vicepreședinte Asociația Go-Ahead: „Ne-am dorit să arătăm povestea din spatele cortinei”

Tedy Necula despre documentarul „Ce ai făcut la școală?”: „Vreau să fiu optim și să simt emoția”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.