Sari la conținut

Claudia Mărgărit și Mihai Ignat sunt câștigătorii premiilor pentru scenariu și adaptare scenică organizate de Fundația Augustin Buzura

La concursul de scenarii după romanul „Vocile nopţii”, din cei zece participanţi înscrişi în concurs au fost nominalizaţi: Claudia Mărgărit, Radu Ion Găină, Eliza Gălan şi Radu Florian Dănilă. Juriul format din Tudor Giurgiu, Cătălin Dordea şi Ana-Maria Vulpescu a desemnat-o pe Claudia Mărgărit drept câştigătoare a acestui premiu.

La concursul de adaptare scenică după un fragment la alegere din scrierile lui Augustin Buzura, din cei 14 concurenţi înscrişi, juriul format din Iarina Demian, Cristina Rusiecki şi Ana-Maria Vulpescu i-a nominalizat pe Mihai Ignat, Ramona Mitrică, Andreea Radu şi Tincuţa Bernevic. Câştigătorul a fost Mihai Ignat, cu textul „Neputinţa”, adaptare după „Recviem pentru nebuni şi bestii”.

Finalul galei, a cărei amfitrioană a fost jurnalista şi scriitoarea Daniela Zeca-Buzura, a fost dedicat acordării Trofeului „Augustin Buzura” scriitorului şi jurnalistului britanic Mike Phillips. Laudatio a fost rostit de acad. prof. univ. dr. Jean-Jacques Askenasy, cel căruia i-a fost acordat trofeul la ediţia de anul trecut a galei.

Cea de-a doua ediție a Galei Premiilor Fundației Culturale Augustin Buzura a avut loc vineri 20 septembrie 2019 în Sala de Marmură a Cercului Militar Național din București și a reunit reprezentanți ai lumii academice și culturale, prieteni și apropiați ai scriitorului Augustin Buzura, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri.

(Dana Buzura-Gagniuc, purtător de cuvânt al Fundației Culturale Augustin Buzura)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.