Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » „BabyBlues” – problemele maternității. Teatrul Dramaturgilor Români

„BabyBlues” – problemele maternității. Teatrul Dramaturgilor Români

Depresia post-natală este un moft sau nu este un moft? Dar problematica maternității, în general? Cum este privită o astfel de vulnerabilitate? În familie, în grupul de prieteni, în comunitate sau în societate în general? Cum o trăiește persoana în cauză? Depresia post-natală afectează 1 din 7 mame, aflăm cu ocazia spectacolului.

„BabyBlues” – în regia lui Victor Olăhuț și cu o dramaturgie semnată de Adriana Sână – este bazat pe poveşti reale. Spectacolul instrumentalizează un material documentar obținut de-a lungul unor ședințe de terapie susținute de psihologul Alina Căprioară. Este rezultatul programului „Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru”, program în care peste două sute de femei din mediul rural au beneficiat de consiliere medicală şi psihologică profesionistă gratuită. Întregul program a fost derulat de Asociația „Cultură’n Şură”, o echipă care duce de obicei spectacole de teatru în mediul rural, dar care, de această dată, a adus poveşti din sat.

Deși depresia post-natală despre care vorbește „BabyBlues” este plasată într-un context social margial, discuția pe care o propune se adresează întregii societăți, o societate în care mentalul colectiv încă mai funcționează cu subiecte tabu și cu prejudecăți greu de clintit atunci când vine vorba despre vulnerabilitatea emoțională și precaritatea materială.

După premiera din primăvară de la Bucureşti, „BabyBlues” – spectacol independent, ceea ce înseamnă buget mic și alte inconveniente privind programarea reprezentațiilor – s-a mai jucat la Bacău, Iaşi, Sibiu, Cluj, Galați, Ploiești. Printr-o decizie absolut lăudabilă a Teatrului Dramaturgilor Români, spectacolul revine la București, în sala TDR din Calea Griviței 66.

Pagina Teatrul Dramaturgilor Români

(foto: https://www.facebook.com/culturansura)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.