O perspectivă asupra NAG 2020, la categoria evenimente care s-au desfășurat în alte orașe decât Bucureștiul: cantitativ Clujul a fost un pic mai sărac față de Timișoara și Brașov, dar încă pare să exceleze calitativ. În plus, este de reținut inițiativa de la Iași semnată Dan Perjovschi & Monotremu de a organiza „Școală-te!”, o expoziție-atelier legată de pedagogia artistică.
La Cluj, pe lângă celelalte evenimente, desfășurate în galerii mai vechi sau mai noi, în spații-studio sau în Mănăstirea Franciscană, pe lângă expoziția semnată Adrian Crăciunoiu și Gabriel Marian și subtitrată „tablouri care elimină Covid-ul prin magia culorilor, precum și instalații interactiv-evolutive care stimulează empatia”, a fost promovat și festivalul Clujotronic. Sub titlul „We AR Culture”, festivalul a inclus o secțiune de realitate augmentată.
Clujotronic, 2020
La Timișoara Liviana Dan a curatoriat la Kunsthalle Bega o amplă expoziție intitulată „Sensul sculpturii” (de la Napoleon Tiron la Alexandra Pirici). Asta e! Nu putea lipsi o expoziție cu „desene din izolare”: a fost la galeria Helios și i-a inclus, printre alții, pe Cătălina Nistor, Lea Rasovszky sau Cristian Sida.
Kunsthalle Bega, Sensul sculpturii
Sibiul se remarcă prin expozițiile colective „20-20: Artiști în izolare” la Turnul Sfatului, plus inaugurarea spațiului No!Hai Ambasada Creativă cu expoziția de pictură „Normality?!”. Aici, Alexandru Cinean și Raluca Elena Coșăreanu și-au propus ca discurs artistic „lucrări care ne arată viaţa în simplitatea ei, inundată însă de culoare, snobism, fashion, pasiune, dragoste, moarte”.
Normalitiy?!, No!Hai Ambasada Creativă
Pingback: Arte vizuale. We AR Culture – News Xspring