Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » 5 minute de proză: Fragment din romanul „Lizoanca…”, lectură de autor

5 minute de proză: Fragment din romanul „Lizoanca…”, lectură de autor

Doina Ruști: <<Am scris „Lizoanca la 11 ani” sub imperiul unei nemulțumiri profunde, după ce am citit o știre de ziar. Era anul 2008, deja publicasem „Fantoma din moară”, mă bucurasem de succesele consacrării. Tocmai de aceea, nu mai eram preocupata de stil, ci de mesaj. Am scris cartea în timp record, fără pauze, fără întreruperi. În ptimul rând, mă obseda vârsta, care și pentru mine a avut o importanță capitală…>>

„Lizoanca la 11 ani” este cel mai cunoscut roman al Doinei Ruști. Volumul, apărut recent la Editura Litera, se află la a treia ediție în limba română și deschide seria de autor pe care editura o dedică operei epice a autoarei. Romanul a fost tradus în italiană, spaniolă, germană, engleză, maghiară, sârbă și macedoneană.

Mulțumiri Asociației Creatorilor de Ficțiune.

Editura: O vară, un sat lângă București și Lizoanca. Independentă și ursuză, devenită peste noapte inamicul public principal, Lizoanca răscolește secretele micii comunități. Vârsta de 11 ani devine o matrice epică. Fiecare are o poveste legată de această vârstă. Pe măsură ce conflictul evoluează, ies la iveală secrete vechi și sordide, traume legate dramatic de timpul prezent, părți ale unei istorii pe care Lizoanca o ilustrează.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.