Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Film și teatru românesc la Londra

Film și teatru românesc la Londra

Comunicat de presă Profusion International:

Film și teatru românesc la Londra

Suntem extrem de încântați să vă invităm la premiera britanică a spectacolului „Raport asupra iubirii”/„Report on Love”, cu unicul și mult-premiatul actor Vlad Ivanov. Muzica live este compusă și interpretată de percuționistul și compozitorul Lucian Maxim. Evenimentul va avea loc pe scena teatrului artsdepot din Londra, duminică 25 iunie 2023, la 16:30.
Rezervări: 
https://www.artsdepot.co.uk/theatre/report-love-raport-asupra-iubirii

Nu numai că veți fi încântați să-l vedeți pe Vlad apărând în persoană, pe scenă, dar îl veți putea vedea și pe marele ecran, în cadrul proiecției speciale a filmului „Amintiri din Epoca de Aur”/„Tales from the Golden Age”. Proiecția este gratuită și va avea loc tot la artsdepot, în aceeași duminică de 25 iunie, de la 13.30. (detalii mai jos)

Cu această ocazie, vă putem anunța și datele Ediției aniversare de 20 de ani a Festivalului de Film Românesc de la Londra, care va avea loc în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2023, la cinematograful Curzon Soho. Rezervați aceste date pentru a sărbători filmul românesc împreună.

Între timp, dacă vreți să-l (re)vedeți pe Vlad Ivanov, prietenii noștri de la Curzon Home Cinema au o întreagă selecție de filme internaționale în care Vlad interpretează roluri fascinante.

• Înspăimântătorul Domn Bebe, un om lipsit de morală și principii, în 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (4 Months, 3 Weeks, 2 Days; regia Cristian Mungiu),
• Inspectorul (și cinicul) Șef, în Bacalaureat (Graduation; regia Cristian Mungiu),
• Căpitanul Anghelache, polițistul abject cu un DEX la îndemână, în Polițist, adjectiv (Police, Adjective; regia Corneliu Porumboiu),
• Cristi, un polițist corupt dar și un îndrăgostit ‘fluierător’, în La Gomera (Whistlers; regia Corneliu Porumboiu),
• Dr Ivan, reprezentantul impenetrabil și oprimant al serviciilor secrete, în Servitorii (Servants; regia Ivan Ostrochovský),
• Negustorul și afaceristul Oszkar Brill în Apusul (Sunset; regia László Nemes),
• Nefericitul Grossmeier din În ceață (In the Fog; regia Sergei Loznitsa),
• Domnul Iliescu, șeful de șantier, în Tony Erdmann (regia Maren Ade),
• Franco cel Bătrân, un asasin plătit care poate băga frica-n oasele oricui, în Snowpiercer (regia Bong Joon Ho).

Toate aceste filme sunt disponibile în Marea Britanie pe platforma Curzon Home Cinema. https://homecinema.curzon.com/
– – – – – – – – – –

Proiecție specială:
AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR / TALES FROM THE GOLDEN AGE

Duminică 25 iunie 2023, la 13:30
artsdepot – The Creation Space, 5 Nether Street, Tally Ho Corner, North Finchley, London, N12 0GA
https://www.artsdepot.co.uk/events/special-screening-tales-golden-age-amintiri-din-epoca-de-aur
Intrare gratuită. Fără rezervare.

AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR
scenariul de Cristian Mungiu și Hanno Höfer.
Comedie, 2 ore 35 minute, în limba română cu subtitluri în engleză
. Vârsta recomandată: 12A.

Amintiri din Epoca de Aur, partea 1 – Tovarăși, frumoasă e viața! regia: Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu
Amintiri din Epoca de Aur, partea 2 – Dragoste în timpul liber, regia: Cristian Mungiu

În distribuție (selecție): Vlad Ivanov, Ion Sapdaru, Teo Corban, Tania Popa, Gabriel Spahiu.

Film de scurt metraj Bonus – Legenda curcanului zburător, regia: Cristian Mungiu. În rolul principal, Ana Ularu.

„Aminitiri din Epoca de Aur” prezintă mai multe povești din România anilor 1980, în anii dictaturii comuniste, bazate pe „legende urbane” ale vremii – povestiri populare, uneori nostime, pe care lumea le credea a fi (în cea mai mare parte) adevărate. Chiar dacă ultimii 15 ani ai regimului Ceaușescu au fost cei mai proști din istoria recentă a României, propaganda de stat din acele vremuri se referea la acea perioadă, fără încetare, ca fiind „Epoca de Aur” a țării. Umorul a fost elementul de bază care i-a ajutat pe români să reziste și Amintiri din Epoca de Aur redă sentimentul acelor ani, arătând modul în care supraviețuia un popor obligat să dea zlinic piept cu logica ireală a unei dictaturi. Comice, bizare, surprinzătoare – aceste mituri se bazează pe evenimentele de multe ori suprareale ale traiului zilnic sub regimul comunist.

Legenda activistului în inspecție
Cu ocazia vizitelor de lucru ale lui Ceaușescu, primarii de la țară ajunseseră să atârne fructe în copaci numai pentru a se asigura că satele lor vor fi băgate în seamă, astfel supunându-se până și ordinelor celor mai bizare emise de temuții activiști de partid „de la centru”.

Legenda fotografului oficial
Regulamentele secrete ale Partidului precizau că, în fotografiile oficiale, Președintele Ceaușescu nu poate să își dea jos pălăria în fața reprezentanților „lumii capitaliste în putrefacție”, nici chiar în fața Președintelui d’Estaing al Franței.

Legenda politrucului zelos
Un tânăr politruc plin de zel promite în fața superiorilor pe linie de partid să elimine analfabetismul într-un sat uitat de lume. Indiferent de vârstă, toți sătenii sunt obligați să vină la școală să învețe a scrie și citi. Ciobanul satului își trimite nepotul în loc, iar acum tânărul începe să identifice pericolele la tot pasul. Dintr-o dată, lumea este plină de primejdii, mai multe decât în trecut, când nimeni nu știa carte.

Legenda milițianului lacom
Înainte de Crăciun, un milițian primește cadou un porc viu și, ascunzându-se de vecinii de bloc flămânzi, care aud totul, caută metoda cea mai bună de a omorî animalul în liniște.

Legenda vânzătorilor de aer
În România anilor 1980, Bughi și Crina se joacă de-a Bonnie și Clyde, jefuind aer îmbuteliat de la poporul muncitor.

Legenda șoferului de găini
Un camionagiu decide să rupă, pentru prima dată în viață, sigiliile camionului pe care îl conduce. Înăuntru, va descoperi legătura dintre ouă, Paște și dragostea conjugală.

Film de scurt metraj bonus: Legenda curcanului zburător
Mama Tatianei este grav bolnavă în spital, la București, iar acum Tatiana trebuie să meargă în capitală să-i dea doctorului plata pentru operație. Așa începe o călătorie plină de surprize.

– – – – – – – – –
„Amintiri din Epoca de Aur” este prezentat la Londra de Profusion International, în parteneriat cu artsdepot. Mulțumiri speciale: Voodoo Films, Ilinka Teodorescu, Cristian Mungiu.

Spectacolul „Raport asupra iubirii” este prezentat la Londra de Profusion International (https://www.profusion.org.uk), în parteneriat cu artsdepot (https://www.artsdepot.co.uk).
Sponsorizat de Fundația Culturală Română Prodan, Compania de construcții Gateville Group, Fundația Caritabilă a Familiei Rațiu, Crama Galicea Mare.
Susținut de: Fundația Culturală Augustin Buzura, Ambasada României la Londra, Organizația caritabilă și culturală Together (Romanian Culture and Charity Together), Centrul Românesc și pentru Europa de Est (Romanian and Eastern European Hub).
Mulțumiri speciale: Sir George Iacobescu CBE, Olivia și Robert Temple, Mihai Radoi, Bogdan Catargiu, Monique Deletant, Anamaria Buzura Maior, Adrian Cherciu, Dr Mike Phillips OBE, Mihai Rîșnoveanu, Dan Mitrică, Laura Lazăr, Eugen Androne, Irina Ionescu, Ileana Florea, Georgiana Giuncă

Spectacolul și proiecția de film fac parte din primul eveniment de tip Romania Day (Ziua României – Ziua Iei) de la artsdepot (@artsdepot în North Finchley, Barnet, duminică 25 iunie 2023, între 13:00– 18:00). Romania Day va fi o zi pentru întreaga familie, cu ateliere, standuri cu diverse produse, mâncare, filme, muzică și spectacol de teatru.
Detalii https://www.artsdepot.co.uk/events/romania-day-ziua-iei

Știri la zi pe pagina Facebook a evenimentuluiReport on Love – theatre premiere https://www.facebook.com/events/242605055068834

(Ramona Mitrică
Profusion International)

Fundația Culturală Augustin Buzura susține  evenimentul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.