Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Muzeu-Atelier Școala de la Piscu pe lista scurtă Modernism.ro Award 2023

Muzeu-Atelier Școala de la Piscu pe lista scurtă Modernism.ro Award 2023

Proiectul Muzeu-Atelier Școala de la Piscu înseamnă un muzeu într-un sat situat la 40 de kilometri de București, în satul Piscul, comuna Ciolpani. Înseamnă un program de ateliere de olărit, modelaj, desen, gravură. Pentru copii, dar și pentru adulții. Înseamnă o expoziție de 1000 de piese de ceramică și o expoziție dedicată artei contemporane. Mai înseamnă tehnologie inovativă și patrimoniu cultural, adică o cameră multimedia de tip Quadrisferă pentru o expunere spectaculoasă și memorabilă a tot ceea ce ține de meșteșugul olăritului. Și mai înseamnă o clădire premiată la sfârșitul anului 2021 cu Premiul Anualei de Arhitectură la secțiunea Arhitectură construită – Arhitectură publică.

(sursa foto: https://www.facebook.com/ScoalaDeLaPiscu/)

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu este un proiect inițiat de Adriana și Virgil Scripcariu și este cel mai recent nod adăugat unei rețele de proiecte culturale pe care cei doi și cei care li s-au alăturat le organizează de peste 10 ani. Este un loc în care este cultivată receptarea vie a patrimoniului cultural, a practicilor meșteșugărești, a formelor de a experimenta gestul artistic.

Un interviu cu Adriana și Virgil Scripcariu realizat de în cadrul Modernism.ro Award 2023

Modernism.ro Award 2023 este o inițiativă Modernism.ro lansată la împlinirea a 15 ani de activitate a platformei în promovarea artei contemporane. Criteriile de nominalizare și stabilirea câștigătorului au la bază  preferințele și vizualizările publicului.

 

Virgil Scripcariu: „Noi, ca societate, avem un fel de blocaj în fața vocaționalului. Ni se pare că doar unii sunt talentați… Și lucrurile, de fapt, nu stau așa. Eu cred că toată lumea ar putea să îmbrățișeze o meserie vocațională, dacă și-ar dori asta. Important este să își găsească nișa, să vadă ce i se potrivește.”

(foto: Diana Iabrasu, sursa: https://www.facebook.com/ScoalaDeLaPiscu/)

 

Un clip de prezentare al celor de la Muzeu-Atelier Școala de la Piscu (sursa: http://piscu.ro/)

 

Anul trecut, Muzeul-Atelier Școala de la Piscu a fost premiat în cadrul „European Heritage Award”, o competiție dedicată profesioniștilor patrimoniului cultural din Europa, la care au fost nimalizate 30 de proiecte din 18 țări europene.

(sursa foto: https://www.facebook.com/ScoalaDeLaPiscu/)

 

 

(foto: Ostafi Photography , sursa: https://www.facebook.com/ScoalaDeLaPiscu/)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.