Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Festivalul de proză „Augustin Buzura”

Festivalul de proză „Augustin Buzura”

În perioada 22 aprilie – 21 iunie 2019, Fundația Culturală ,,Augustin Buzura” organizează Festivalul de proză Augustin Buzura, ediția I, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Festivalul are ca principal scop descoperirea, susținerea și promovarea elevilor, a tinerelor talente, cu aptitudini în domeniul literar. În acest context, elevii vor elabora compoziții de proză scurtă având în vedere și o tematică orientativă inspirată din opera scriitorului Augustin Buzura.

Laureații concursului vor fi premiați în cadrul Galei Festivalului de proză Augustin Buzura, ce va avea loc la București, pe 7 iunie 2019, la Biblioteca Centrală Universitară. Selecția, jurizarea și desemnarea câștigătorilor vor fi efectuate de către o comisie formată din specialiști în domeniul cultural și educațional. Comisia de jurizare va selecta un număr de 10 lucrări, acordându-se premii financiare și cadouri editoriale (locurile I, II și III), precum și un premiu special (oferit de o autoritate locală).

Creațiile literare selectate de comisia de jurizare vor fi incluse într-un volum colectiv, editat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, ce va fi lansat în cadrul galei, iar autorii vor oferi autografe.

Participanții sunt așteptați să se înscrie în perioada: 22 aprilie – 19 mai 2019. Compozițiile literare însoțite de fișa de înscriere și declarația pe propria răspundere a părintelui/tutorelui vor fi trimise la adresa de e-mail: festivalulaugustinbuzura@gmail.com

Toate detaliile despre eveniment se regăsesc pe www.augustinbuzura.org și pe www.festival.augustinbuzura.org.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.