Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Bookster se aștepată ca în vara acestui an să fie citite până la 50 de milioane de pagini din oferta companiei

Bookster se aștepată ca în vara acestui an să fie citite până la 50 de milioane de pagini din oferta companiei

 

„Concediul este o perioadă în care oamenii se relaxează și în care găsesc un prilej bun să-și facă planuri care să le îmbunătățească diverse aspecte ale vieții. Iar acest lucru se vede inclusiv în cărțile pe care decid să le citească în vacanțe. Credem că anul acesta se va accentua interesul pentru călătorit, am putut observa deja o creștere în împrumuturile lecturilor care vin cu idei de trasee, povești personale ale unor exploratori sau romane a căror acțiune se petrece într-o destinație turistică. Contextul actual, însă, menține nevoia gestionării sentimentelor negative și a cărților care vin în sprijinul celor care vor să se înțeleagă, să mediteze și să-i trateze cu compasiune pe cei din jurul lor.” – afirmă Teodora Rădulescu, CEO Bookster.

La fel ca anul trecut, estimează Bookster, și în 2022 se păstrează o pondere mai mare a companiilor din industria de IT care aleg să ofere angajaților acces la abonamentele de carte. În medie, un angajat care are acces la Bookster împrumută și citește peste 12 cărți și articole pe an, indiferent de industria în care lucrează. Potrivit statisticilor realizate de companie, cel mai mare număr de cărți împrumutate de un abonat, în cele 3 luni de vară, a fost de 30 de cărți. Iar vârfurile de activitate în ceea ce privește împrumutul de carte se împart în două segmente: perioada începutului de an și perioada concediilor, cu o pondere superioară a celei din urmă.

Bookster a realizat și o statistică privind preferințele de lectură din perioada de vară, iar rezultatele comunicate sunt următoarele:

Categoriile cele mai accesate sunt: romance, psihologie comportamentală, gândire pozitivă (cărțile despre gestionarea anxietății, mindfulness sau exerciții de meditație).

În ceea ce îi privește pe autorii români, din topul preferințelor cititorilor fac parte: Andreea Săvulescu, Gaspar Gyorgy, Irina Binder, Alexandru Mitru, Mihaela Bilic, Domnica Petrovai.

Dintre autorii internaționali, cei care au înregistrat o pondere mai mare a accesărilor au fost: Agnes Martin-Lugand, Fredrik Backman, Kristin Hannah, Robert T. Kiyosaki și Jojo Moyes.

De asemenea, în contextul războiului din Ucraina, a existat și o creștere a interesului abonaților pentru categoria cărților de istorie și de ficțiune istorică.

 

Bookster este prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni și îi inspiră să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Din 2013 și până astăzi, Bookster și-a dezvoltat un portofoliu de aproximativ 1.000 de companii din România, cu un scor de +93 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui. În prezent, compania le oferă celor 106.000 de abonați accesul la 113.000 de lecturi, cuprinzând resurse de actualitate, cărți și articole din domenii diverse. Printre companiile care colaborează cu Bookster se numără Banca Transilvania, Kaufland, eMAG și Accenture.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.