Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Repatriot Summit

Repatriot Summit

| Paul Bordaș, Casa de Cultură a Studenților – București, Sorin Mihăilescu |

În fiecare an, românii de succes din toată lumea își dau întâlnire la RePatriot Summit. Anul acesta, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie, la București și Sinaia, a avut loc cea de-a șasea ediție a celui mai mare summit dedicat Diasporei românești, care a adus împreună peste 150 de antreprenori, ambasadori culturali, oameni de știință și diplomați.
Deschiderea oficială de la Palatul Parlamentului a fost precedată de vernisarea albumului jubiliar „Fotogeografica – unui sfert de veac” realizat de Casa de Cultură a Studenților București, UNESCO ProNatura, ZITEC, RADIOCOM și sprijinit de comunitatea RePatriot. Fotografiile din volum surprind România autentică și pe toată perioada summit-ului a fost prezentată o expoziție cu imaginile premiate de-a lungul celor 25 de ani. Acțiunea s-a desfășurat sub sloganul „Credem în România” (https://repatriot.ro/summit-2021/).
Duminică, 3 octombrie 2021, la Cimitirul Militar din Sinaia, a fost adus un înalt onor eroilor neamului, s-au depus coroane de flori, iar fiecare participant a rostit numele a șapte eroi căzuți în luptele de pe Valea Prahovei. Inițiatorul RePatriot, Marius Bostan, a evocat jertfa celor care s-au identificat cu apărarea Patriei. Momentele solemne de la Sinaia au fost urmate de omagierea veteranilor de război, cei cu tâmplele albite de ninsoarea anilor, cu conștiința datoriei ostășești îndeplinite.
Nicolae Iorga: „Spuneți generațiilor viitoare că noi am făcut jertfa supremă pe câmpurile de bătaie pentru întregirea neamului.”

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.