Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Filmul și diplomația culturală. De vorbă cu Șerban Pavlu, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai generației sale și un personaj cu impact pe scena mobilizării civice

Filmul și diplomația culturală. De vorbă cu Șerban Pavlu, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai generației sale și un personaj cu impact pe scena mobilizării civice

În vara acestui an a avut loc, la Galeria Națională de Artă în Washington, cel de-al doilea festival de film românesc organizat de Ambasada României în colaborare cu Institutul Cultural Român de la New York. Intitulat „Reinventarea Realismului”, festivalul a adus, doar în ultimii trei ani, o varietate impresionantă de filme româneșți, sensibilizând publicul american. Acest excelent exercițiu de diplomație culturală a devenit o veritabilă carte de vizită a României în spațiul cultural metropolitan al Washingtonului, ridicând imaginea țării cu mult peste relevanța sa demografică, geostrategică sau economică.

Actorul Șerban Pavlu a fost prezent la premiera filmului „Charleston” al regizoului Andrei Crețulescu și a răspuns întrebărilor legate de diversificarea tematicii și a stilisticii „valului realist” care a consacrat o nouă generație de regizori și actori români.
Am dorit să aflu cum a perceput primirea filmului în America și, prin extensie, cum vede raportul dintre noile filme românești și publicul din diapora.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.