Sari la conținut

Expozitie de fotografie. „This is my voice!“ la Cluj

Autor: ***
Apărut în nr. 364

Te-ai intrebat vreodata cum percepe lumea un om care nu aude sunetele care-l inconjoara? Ce probleme are, ce frustrari il macina, cum se bucura, cum iubeste, cu ce isi umple timpul? Noi ne-am ridicat toate aceste intrebari, le-am aflat raspunsurile, iar acum va invitam si pe voi sa le descoperiti si sa le intelegeti.

Asociatia Euroarte si Asociatia ArtImage va invita la expozitia de fotografie „This Is My Voice!“, ce prezinta o selectie de fotografii realizate de patruzeci de tineri surdo-muti din România si Polonia in cadrul modulelor de Photovoice derulate in perioada mai-septembrie 2011. Proiectul „This Is My Voice!“, coordonat de Euroarte in parteneriat cu Asociatia Vasiliada/România, Silent Voices si Polish Intercultural Group/ Polonia, este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.3 – Proiecte pentru democratie participativa.

Vernisajul expozitiei „This Is My Voice!“ a avut loc joi, 1 martie, in foaierul Bibliotecii Judetene „Octavian Goga“ din Cluj-Napoca (str. Dorobantilor, nr. 104). Expozitia va putea fi vizitata pâna in 31 martie.

Autorii fotografiilor sunt patruzeci de tineri surzi si hipoacuzici din România si Polonia, care, prin intermediul fotografiei (metoda Photovoice), isi exprima problemele, opiniile, nevoile in incercarea de a comunica, astfel, cu persoanele care aud.

In octombrie 2011, expozitia „This Is My Voice!“ a fost gazduita la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, iar in noiembrie, la Galeriile de Arta ale Cercului Militar din Craiova. In luna martie a acestui an, lucrarile vor fi expuse la Biblioteca Judeteana „Octavian Goga“ din Cluj, urmând ca de aici sa porneasca spre Varsovia.

Mai multe informatii despre acest proiect puteti gasi la: www.thisismyvoice-photovoice.blogspot.com

Nota: Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.