Expozitia Homo Videns 2

Pâna pe 30 iulie 2010, Asociati Euroarte va invita sa vizitati expozitia de fotografie „Homo Videns 2“, ce cuprinde cele mai bune fotografii realizate pe parcursul proiectului cu acelasi titlu.
Treizeci si trei de tineri cu dizabilitati auditive si de vorbire din Bulgaria, Turcia, Polonia, Ungaria si România s-au reunit la Busteni, in perioada 5-12 iulie 2010, pentru a-si pune talentul si abilitatile foto la incercare in cadrul proiectului Homo Videns 2. Evenimentul este finantat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Actiune“. Activitatile interculturale, expeditiile montane, schimbul de experienta si comunicarea non-verbala in multiple forme (fotografie, desen, pantomima, dans, spectacol, prezentari, gestica, mimica) au animat tinerii participanti care si-au manifestat creativitatea din plin.
Prin proiectul „Homo Videns 2“ s-a dovedit inca o data ca tinerii cu dizabilitati auditive si de vorbire (surdo-muti sau hipoacuzici) reusesc sa compenseze lipsa auzului prin expresii gestuale, vizuale si motrice. Informatiile legate de lumea in care traim ajung la acesti tineri in forma simplificata, ei reusind sa se concentreze asupra esentialului, intr-un univers mai curat si mai bogat sufleteste decât cel al oamenilor obisnuiti.
Sunt deschisi, nonconformisti si liberi in exprimare, entuziasti si calzi, prietenosi si autentici.
Din pacate, prejudecatile si conventiile sociale ii marginalizeaza pe acesti tineri; sunt exclusi pe nedrept de pe piata muncii si din comunitate, ramânând inchisi intr-un cerc restrâns de prieteni cu aceleasi dizabilitati.
Organizatorii spera ca prin proiectul „Homo Videns 2“ sa atraga atentia asupra potentialului enorm detinut de tinerii cu dizabilitati auditive si de vorbire. Ar dori ca publicul larg, autoritatile, institutiile si angajatorii sa-si reconsidere atitudinea fata de acesti tineri extraordinari si sa le dea o binemeritata sansa.
Expozitia foto ramâne deschisa pâna in 30 iulie 2010, la Casa de Cultura Busteni.
Proiectul este coordonat de Asociatia Euroarte in parteneriat cu Kirsehir Belediyesi AB Ofisi din Turcia, Youthnet Hellas din Grecia, Open Interaction Association din Bulgaria si Gida Association din Ungaria.
Blogul proiectului:
www.homovidens2.blogspot.com.

Comentariile sunt inchise.