Sari la conținut

Teatrul Național Timișoara a lansat o bibliotecă virtuală gratuită dedicată textelor dramatice

Teatrul Național din Timișoara deschide pe site-ul www.tntimisoara.com platforma on-line CLOUD – BIBLIOTECA VIRTUALĂ, dedicată dramaturgiei contemporane românești și noilor traduceri din literatura dramatică a lumii. CLOUD – BIBLIOTECA VIRTUALĂ vine în sprijinul profesioniștilor de teatru și al studenților din învățământul teatral, punându-i în contact cu texte noi și, de asemenea, cu autorii acestora sau, în funcție de text, cu traducătorii.

CLOUD – BIBLIOTECA VIRTUALĂ face parte din programul Virtual, inclus în proiectul de management aprobat pentru Teatrul Național din Timișoara, pentru perioada 2022 – 2026 și, totodată, este parte din proiectul Vocile orașului – Open the words, în perspectiva Capitalei Europene a Culturii și reprezintă o formulă alternativă de promovare a dramaturgiei românești și de accesare a dramaturgiei universale în traduceri.

Teatrul Național vine în întâmpinarea utilizatorilor platformei, prefațând piesele cu un sinopsis și, totodată menționând pe fiecare text inclus în CLOUD – BIBLIOTECA VIRTUALĂ datele de contact ale autorului sau traducătorului, dat fiind că pentru utilizarea textelor în vederea montării, publicării etc., este necesară obținerea drepturilor din partea autorului. Lectura textelor incluse în CLOUD – BIBLIOTECA VIRTUALĂ este gratuită.

https://ro.tntimisoara.com/cloud-biblioteca-virtuala/

Ce cărți pot fi citite în noua bibliotecă online

Primele texte disponibile sunt din dramaturgia contemporană românească:

Pe lângă acestea, cititorii pot găsi o adaptare din dramaturgia universală:

Hamlet tradus și remixat de Peca