Sari la conținut

Lansare la Cluj a ediției maghiare a romanului „Fetele Nikas…”, de Monica Săvulescu Voudouri

Librăria Gaudeamus din Cluj-Napoca organizează vineri 11 octombrie, orele 17, lansarea volumului A Nikász lányok nagy, de Monica Săvulescu Voudouri, apărut la AmbrooBook Kriterion în februarie 2019. Este traducerea în maghiară a romanului Fetele Nikas în lumina zilei, mare şi albă, apărut în română în 2011 la Editura Tracus Arte.

Autor strâns legat de diaspora și colaborator permanent al revistei CULTURA, din 2011, titular al rubricii Români în lume, Monica Săvulescu Voudouri este un cetățean al lumii, cu rezidențe în Grecia și Olanda, dar care, asemeni personajelor sale din romanele recente și în strânsă legătură cu temele din publicistica sa, călătorește în lumea întreagă. „Am lansat cartea [Fetele Nikas în lumina zilei, mare şi albă] în România, în Grecia, în Belgia și în Olanda”, spunea Monica Voudouri în 2011. „Cu bucurie in Grecia, unde trăiesc, în Olanda, unde am trăit și in Belgia, unde, de asemenea, mă cunoaște lumea. Cu frică în România. Situația scriitorului emigrant este specială. Aparții și nu mai aparții țării tale. În străinătate sunt considerată întotdeauna reprezentanta României; «o scriitoare româncă», se spune la fiecare apariție editorială, la orice juriu, în orice publicație. În România, ești și nu mai ești un scriitor român, dacă nu mai trăiești în țară”.

LINK EXTERN: Prezentarea romanului pe siteul editurii Tracus Arte + fragment editorial: http://www.tracusarte.ro/proza/527-fetele-nikas-%C3%AEn-lumina-zilei-mare-%C5%9Fi-alb%C4%83-0978606812643.html

Un comentariu la „Lansare la Cluj a ediției maghiare a romanului „Fetele Nikas…”, de Monica Săvulescu Voudouri”

  1. Pingback: Monica Săvulescu Voudouri – trei lansări de carte în două zile – B-Critic

Comentariile sunt închise.