Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba ˗ cel mai recent spectacol de la ARCUB

Avanpremiera spectacolului Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba a avut loc în data de 15, 16 și 17 mai în Sala Mare ARCUB. Un spectacol multicultural și multibilingv care aduce în fața publicului mecanismele de luptă permanentă dintre individ și colectivitate, într-un teritoriu al schimbărilor sociale și politice ale Europei secolului XXI. Inclusă în programul sezonului România-Franța 2019, coproducția teatrală internațională este realizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, și de Compagnie de Ogres. Călătoria continuă pe scena Centrului Dramatic Național din Valence, în zilele de 23, 24 și 25 mai 2019, urmând să revină cu două spectacole la Sala Mare ARCUB, in zilele de 28 și 29 iunie, începând cu ora 19.

Spectacolul semnat în regia lui Eugen Jebeleanu, după un text și o adaptare de Yann Verburgh aduce pe scenă artiști români și francezi prinși într-un joc al societății contemporane: migrație, corupție, frici, bariere, frontiere de depășit, topirea ghețarilor din Groelanda. Scopul spectacolului este de a trezi interesul tineretului și de a-l face să reacționeze în contextul unei realități în care valorile morale și identitatea se degradează pe zi ce trece. Din distribuție fac parte Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Călin (voce din off și video).

Biletele pentru reprezentațiile programate în zilele de 28 și 29 iunie, la Sala Mare ARCUB,  pot fi achiziţionate online de pe www.arcub.ro, www.bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani, nr. 84-90).